10.–11.11.2018 La noin klo 11 - Su noin klo 14 (aikataulu tarkentuu myöhemmin) Helsinki
Järjestämme verkkoauttamiseen keskittyvän Kokijasta toimijaksi -koulutusviikonlopun vapaaehtoisille ja vertaistukijoille. Myös uudet vapaaehtoiset ja vertaiset ovat lämpimästi tervetulleita!

Tietoa tapahtumasta: 

Lauantaina 10.11. perehdymme verkkoauttamisen ideaan Kaapatut Lapset ry:n näkökulmasta. Päivän aikana saamme koulutusta Ensi- ja turvakotien liiton verkkoauttamisen asiantuntijalta Tuulia Kovaselta, mahdollisia aiheita ovat esimerkiksi:
  • Verkkoauttaminen Ensi- ja Turvakotien liitossa
  • Kohtaaminen verkossa
  • Chat-auttamisen harjoittelua
Sunnuntaina 11.11. kehitämme yhdessä juuri Kaapatut Lapset ry:n näköistä verkkoauttamista. Tule siis mukaan suunnittelemaan, miten Kaapatut Lapset ry:n tuki ja neuvonta viedään entistäkin vahvemmin verkkoon!
Kohderyhmä:
Viikonloppu on suunnattu Kaapatut Lapset ry:n toiminnassa jo mukana oleville ja uusille vapaaehtoisille ja vertaisille, jotka ovat kiinnostuneita tuen tarjoamisesta verkossa. Viikonlopun tavoitteena on saada työkaluja käyttöön niin, että verkkoauttamista voidaan käynnistää Toivon Talon työntekijöiden ja vapaaehtoisten yhteisvoimin. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat osallistua Kaapatut Lapset ry:n verkkoauttamisen toteutukseen esimerkiksi chatissa, Facebook-ryhmissä tai muulla tavoin.

Käytännön tietoa:
Koulutuspaikka sijaitsee Helsingissä. Tarkka koulutuspaikka ilmoitetaan tapahtumaan ilmoittautuneille. Kaapatut Lapset ry korvaa osallistujien matkakustannukset edullisimman mahdollisen vaihtoehdon mukaan.

Aikuisten ohjelman aikana järjestetään lastenhoito. Koulutuspäiviin sisältyvät ruokailut lauantaina ja sunnuntaina, sekä yöpyminen koulutuspaikassa.

Ilmoittaudu siis mukaan, jos koet, että haluaisit auttaa kansainvälisen huoltokiistan, lapsikaappauksen tai sen uhan kanssa eläviä perheitä verkossa esimerkiksi chatissa, suljetussa Facebook-ryhmässä tai vaikkapa jakamalla tietoa somekummina.

Ilmoittautumiset viimeistään 26.10. tästä linkistä löytyvällä lomakkeella!

Alustava ohjelma:

La 10.11.

Klo 11 Majoittuminen ja yhteinen kokoontuminen päivän aiheen äärelle.

Klo 12 Lounas

Klo 13 – 17 Koulutusta, kahvit juodaan koulutuksen lomassa. Lapsilla omaa ohjelmaa välipaloineen.

Klo 17  Ruokailu

Ruokailun jälkeen mahdollisuus vapaaseen oleiluun ja keskusteluun.

Su 11.11.

Aamupala

9.30-11.30 Työskentelyä työpisteillä/yhdessä keskustellen​. Lapsilla omaa ohjelmaa.

12.00 Lounas

13.00 – 14 Viikonlopun yhteenveto

14 – 14.30 Iltapäiväkahvi ja kotiinlöähtö

Huom! Ohjelma tarkentuu vielä, ja lopullinen ohjelma ilmoitetaan osallistujille ennen koulutusta.

Lastenhoito järjestetään sille ajalle, kun aikuisilla on koulutuksellista ohjelmaa.

Jos kaipaat lisätietoa koulutuksesta tai tarjoamistamme verkkoauttamisen vapaaehtoistehtävistä, vastaamme mielellämme! Lisätietoja varten voit ottaa yhteyttä kansalaistoiminnan suunnittelijaan Hillamaria Tuomi-Markiin p. 0458553055 tai suunnittelija(at)kaapatutlapset.fi.