Kesäkampanja

Kesä on kiva ja menee liian äkkiä, kun on paljon kavereita, tekemistä ja menemistä.

Kesä voi olla myös pitkä, ahdistava ja surua tuottava.
Lapsiköyhyydestä väitöskirjaa tekevä Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkija Mirka Kuula pitää lapsiperheköyhyyttä isoa kansanosaa koskettavana asiana: tällä hetkellä Suomen alle 18-vuotiaista 11 prosenttia elää pienituloisessa kotitaloudessa.

Vähävaraisuuteen löytyy monia syitä: on työttömyyttä, sairautta, opiskelevat vanhemmat tai ulosotto vie osansa, vaikka molemmat vanhemmat kävisivät töissä jne. Loma-aika rasittaa kukkaroa, eikä maksuttomia aktiviteettejä juuri ole.

– Kansainvälisten tutkimusten mukaan köyhyys heijastuu lasten hyvinvointiin negatiivisesti monin eri tavoin. Se luo vanhemmille parisuhdeongelmia ja vaikeuttaa jaksamista. Köyhyys vaikuttaa negatiivisesti myös lasten terveyteen, koulumenestykseen ja minäkuvaan, Kuula kertoo.

Kanta-Hämeen perhetyön hallituksen jäsen haastaa kaikki kynnellekykenevät kesä-tyypit tekemään asiakasperheillemme kesäfiiliksen!

Mikä sen hyvän fiiliksen oikein sitten tekee? Se voi olla esim. jonkun harrastus-/peli-välineen hankkiminen (uusi) esim. koripallo, jalkapallo, potkulauta, frisbeegolfkiekot, jne.

Kesäfiilis tulee myös elämyksistä; lippuja kiipeilyyn, minigolfiin, uimaan, leffaan, syömään, lahjakortti johonkin jne.

Toivomme tietysti että elämysliput olisi perhelippuja, koska monella lapsella on erityisiä tarpeita ja näin ollen tutun aikuisen läsnäolo uusissa, kivoissa ja vähän jännissäkin tilanteissa on tuikitärkeää.

Tule mukaan haasteeseen, kesäfiilis perheelle tuo ikuisen muiston perheen yhteisestä kesä-jutusta lapselle 

Lisätiedot ja lahjoitusten vastaanotto
Anne Kisonen 044 337 3239, etunimi.sukunimi(at)gmail.com