Perheiden arkea koetellaan ennennäkemättömällä tavalla, kun liikkumista ja kokoontumista on rajoitettu koronaviruksen vuoksi. Tilanne haastaa meidät kaikki, joten on aika ottaa uusia keinoja käyttöön. 

Kuopion ensikotiyhdistyksen työntekijät ovat perheiden tukena myös poikkeusolojen aikana. Olemme panostaneet etäauttamiseen ja kehitämme koko ajan uusia tapoja tukea perheitä uusissa olosuhteissa. 

Jos haluat keskustella tai tarvitset apua perheesi pulmien ratkaisuun, ota yhteyttä meihin. Myös Ensi- ja turvakotien liiton chat palvelee arkipäivisin 10-15 sekä muina erikseen ilmoitettavina aikoina. Kuopion ensikotiyhdistyksen työntekijät ovat mukana vastaamassa chat-palvelun kautta tuleviin yhteydenottoihin. 

Pop-up etäkahvila

Poikkeuksellisessa tilanteessa saattaa välillä tuntua, että seinät kaatuvat päälle. Yksin asiat saattavat tuntua raskaammilta. Tule rupattelemaan vertaisten ja Kuopion ensikotiyhdistyksen Hannan, Saaran, Annen ja Paulan kanssa! 

Kahvila on auki tiistaisin ja torstaisin klo 13-14 viikoilla 13 ja 14.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:
Paula / 044 369 7208.
Osallistumiseen tarvitset älypuhelimen tms. laitteen, jossa on internetyhteys.

Apua eronneille vanhemmille ja eroa pohtiville

Kuopion ensikotiyhdistys auttaa eroa harkitsevia, erotilanteessa olevia ja eron kokeneita vanhempia yhdessä Yhden vanhemman perheiden liiton kanssa. Jos parisuhteesi tilanne kiristyy koronan aikana, voit ottaa meihin yhteyttä. Tukea saa tällä hetkellä puhelimitse ja muilla etäyhteyksillä.

Ota yhteyttä:
Mari, p. 044 3697214
Marjo, p. 0400 441708

Väkivalta ja sen uhka

Älä jää yksin, jos koet väkivaltaa tai sen uhkaa lähisuhteessasi. Elämän tiivistyessä kotiin, myös uhkatilanteet saattavat kärjistyä. Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse tai tekstarilla. Huomioimme jokaisen tilanteen yksilöllisesti ja apumme on aina luottamuksellista.

Ota yhteyttä:
Hanna, puh. 044 369 7211
Saara, puh. 044 369 721

Tukea perheille, joissa päihteet haittaavat arkea 

Autamme vanhempia ja perheitä, joissa päihteet haittaavat vanhemmuutta ja arkea. Pidetään tässäkin tilanteessa lapsen etu ensisijaisena. Ota meihin yhteyttä, jos perheesi tilanne mietityttää sinua. Pienikin huoli riittää. Pohditaan yhdessä kuinka koko perheellä olisi hyvä olla. Tarjoamme keskusteluapua myös nimettömästi. 

Ota yhteyttä:
Anne, puh. 044  369 7215
Paula, puh. 044 369 7208

Tukea vauvan uniongelmiin ja synnytyksen jälkeisiin mielialahaasteisiin

Lapsiperheen arki tai uuden perheenjäsenen syntymä voivat kuormittaa joskus liikaa. Tarjoamme neuvontaa vauva- ja pikkulapsiperheille toistaiseksi puhelimitse ja yksilötapaamisissa.
Ota yhteyttä:
Laura p. 044 369 7202

Voit ottaa yhteyttä meihin myös nettisivuillamme olevan lomakkeen avulla, kellonajasta riippumatta.

Lisätietoja Kuopion ensikotiyhdistyksen toiminnasta ja koronaviruksen vaikutuksesta yhdistyksen palveluihin: 

Kuopion ensikotiyhdistys ry
toiminnanjohtaja
Pirjo Pehkonen
puh. 044 3697 220
pirjo.pehkonen@kuopionensikoti.fi 

Yhdistys Facebookissa: @kuopionensikotiyhdistys
Yhdistys Instagramissa: @kuopion_ensikotiyhdistys
Yhdistys Twitterissä: @kuopionensikoti

Kuopion ensikotiyhdistys ry tukee vauva- ja lapsiperheitä hyvän arjen turvaamisessa. Olemme toimineet lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukena vuodesta 1946. Teemme monipuolista työtä Kuopion ja Pohjois-Savon alueella, tiiviissä yhteistyössä kuntien kanssa. Ammattilaisten lisäksi työssämme on mukana joukko koulutettuja, tehtäviinsä sitoutuneita vapaaehtoisia. 

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen, tasapainoiseen ja hyvään arkeen.