11.2.2020 Klo 12.00-15.00 Pohjois-Savon Maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Rikosseuraamusasiakkaiden perheet ja lapset -koulutuspäivä

Ti 11.2.2020 klo 12.00-15.00

Pohjois-Savon Maakuntasali Sepänkatu 1, Kuopio

Millaista on olla vangin lapsi? Miten voimme ymmärtää paremmin rikosseuraamusasiakkaan lapsen kokemuksia ja vanhemman tuomion vaikutuksia perheelle ja lapselle?

Koulutuspäivässä lisätään lapsi- ja perhepalveluiden toimijoiden, järjestöjen sekä rikosseuraamusalan työntekijöiden tietoisuutta ja ymmärrystä rikosseuraamusasiakkaan vanhemmuudesta. Myös aiheesta kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita.

Koulutuspäivässä käymme myös yhteistä keskustelua mahdollisuuksista tukea näitä lapsia ja perheitä monitoimijaisessa verkostossa, nykyisten palveluiden riittävyydestä ja kehittämisestä sekä esittelemme välineitä lapsen kanssa työskentelyyn.

Päivän toteuttaa Ensi- ja turvakotien liiton Vanhempi vankilan portilla -hanke yhteistyössä Kuopion Ensikotiyhdistyksen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen Rikosseuraamusalueen kanssa.

Iltapäivän aikana saat tietoa lapseen liittyvistä asioista rangaistuksen eri vaiheissa sekä välineitä, miten voit auttaa omassa työssäsi lapsia, joiden vanhempi suorittaa rangaistusta.

Ilmoittaudu ti 4.2. mennessä

Sari Hellsten, p. 0400- 285 340

sari.hellsten@etkl.fi

kuva: Petri Mast