6.9.2021 17.00 - 18.00 Angry Birds - puisto, Valtakatu 4 Valtakatu 4, 96100 Rovaniemi

Lapin ensi- ja turvakodin vapaaehtoisdoulat järjestävät maanantaina 6.9.2021 kello 17-18 osana Rovaniemi- viikon tapahtumia ulkoilmatapahtuman Angry birds -puistossa, jossa kaikki vauvan odotuksesta ja synnytyksestä kiinnostuneet äidit ja isät voivat tulla tapaamaan vapaaehtoisdoulia ja keskustelemaan heidän kanssaan mielessä olevista, vauvan syntymään, liittyvistä asioista.

Tapahtuma on maksuton, eikä ilmoittautumista tarvita. Mukana tapahtumassa on 3-4 vapaaehtoisdoulaa.

Vapaaehtoinen doula on tukihenkilö, joka tukee odottavaa äitiä ja perhettä lapsen odotuksessa ja synnytyksessä. Tapahtumassa vapaaehtoisdoulat voivat auttaa vanhempia synnytykseen valmistautumisessa, kuunnella äidin toiveita ja ajatuksia sekä antaa tietoa lääkkeettömistä kivunlievitysmenetelmistä. Jos tapahtumassa herää kiinnostus siitä, voisiko itselleen saada vapaaehtoisdoulan tukea henkilökohtaisissa tapaamisissa, on tapahtumassa mukana myös yhdistyksen vapaaehtoisdoulakoordinaattori.

Vapaaehtoista doulaa voi pyytää erityisesti silloin, kun perheellä on erityisen tuen tarvetta. Erityisen tuen tarve voi olla hyvin yksilöllinen, se voi olla taloudellinen, sosiaalinen, terveydellinen tai jokin muu asia odottajan tai perheen tilanteessa. Tapahtuman jälkeen vapaaehtoisdoulakoordinaattori ottaa yhteyttä vapaaehtoisdoulaa toivoviin perheisiin. Lisätietoja tapahtumista ja vapaaehtoisdoulatoiminnasta saa Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalvelusta /Lapin ensi-ja turvakoti ry p.0400 814 946/040 124 5772 tai avopalvelu@lapinentu.fi