Vuosi sitten Varkauden Perheentalon työntekijöiden Johanna Rastaan ja Johanna Purhosen vatsassa kihelmöi perhosia – seuraavana aamuna avattaisi Varkauden Perheentalo kävijöillensä koko kevään ja kesän kestäneiden valmistelujen jälkeen.

”Ensimmäinen vuosi on todellakin ollut ikimuistoinen! Meidät on otettu hyvin vastaan, olemme tutustuneet ihaniin perheisiin.” kertaa ohjaaja Johanna Purhonen.

”On hienoa myös nähdä koko kaupungin tahtotila lapsiperheiden viihtyvyyden parantamiseksi muun muassa palveluissa. Yhteistyö kaupungin ja eri toimijoiden kanssa on ollut koko ajan äärettömän helppoa. Tuntuu, että todellakin teemme tätä yhdessä.” jatkaa koordinaattori-ohjaaja Johanna Rastas.

Varkauden Perheentalo joutui monen muun tavoin sulkemaan ovensa maaliskuussa koronan vuoksi. Kevään aikana Perheentalon toimintaa toteutettiin virtuaalisesti etäkerhoina.

”Kesäkuun alusta alkaen olemme taas olleet auki. On kiva, että ihmiset on varovaisemmin liikenteessä ja ainakin Perheentalolla myös kävijät huolehtivat ensiluokkaisesti hygieniaohjeistuksista.” kertoo Johanna Rastas.

”Toiminnan osalta syksyn suunnitelmat varasuunnitelmineen on tehty. Luvassa on aivan huippujuttuja niin pienille vauvaperheille, kuin isommille alakoululaisillekin. Kannattaa ottaa meidän Facebook-sivut seurantaan, siellä tiedotamme ajankohtaiset asiat ensimmäisinä.” muistuttaa Johanna Purhonen.

Tulossa on lapsiperheiden yhteiset ruokaillat, satuseikkailuja kaikille aisteille, valomiekkatyöpaja, kuukausittaiset pikkusankareiden yhteiset synttärit ja paljon muuta.

Sitä ennen kuitenkin juhlitaan Perheentalon 1 -vuotis synttärit. Tulevalla viikolla 7.9.-10.9. maanantaista torstaihin klo 9-14  Varkauden Perheentalolla tarjotaan kävijöille kakkukahvit ja tietenkin pienimmille on varattu omia sopivia herkkuja. Ohjelmassa on joka päivä kivoja juhlayllätyksiä, ja keskiviikkona 9.9. Perheentalo on avoinna kello 18 saakka.

”Keskiviikkona saamme mukaan Warkautelaiset ry:n Taajamatärskyt ja Perheentalon edustallekin on järjestetty koko perheelle sopivaa ohjelmaa ja tarjottavaa. Tulkaahan kaikki mukaan juhliin!” toivottavat molemmat Johannat.

Perheentalon 1 v. synttäriviikko 7.9-10.9.