Vauvatalolla kokoontuu erilaisia vauvaperheille suunnattuja ryhmiä, jotka tukevat vanhempien hyvinvointia ja jaksamista vauvaperheen arjessa. Osaan ryhmistä voit tulla silloin, kun se Sinulle itsellesi parhaiten sopii. Lukukauden mittaiseen päiväryhmä Seraffiinaan haetaan erillisellä hakemuksella ja Hellän kosketuksen voima-ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen.

Vauvatalon Seraffiina-päiväryhmä

Päiväryhmä tarjoaa tukea vanhemman ja vauvan väliseen varhaiseen vuorovaikutukseen. Keskeistä on vakaan ja toimivan arjen tukeminen sekä yhteisen ilon löytäminen vauvan ja vanhemman välisessä suhteessa.

Ryhmän tavoitteena on tukea perhettä kannustavaan vanhemmuuteen sekä vahvistaa myönteisiä voimavaroja kasvattajana. Vauvan uteliaisuutta ja kehitystä tuetaan sekä sylin ja kosketuksen merkitystä painotetaan. Perheet saavat ryhmässä vertaistukea ja vauvat vauvaystäviä.

Toiminta on perheille maksutonta ja tarkoitettu oululaisille perheille. Toiminnan mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Ryhmä kokoontuu tiistaina ja keskiviikkona klo 10-14.  Ryhmäkaudet alkavat elo-syyskuussa ja tammi-helmikuussa.

Ryhmässä käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä vanhemman ja vauvan välisen vuorovaikutuksen tukemiseksi, kuten MIM-videointi, ICDP ja tiedon lisääminen vanhemman varhaisen trauman vaikutuksista vanhemmuuteen.

Ryhmään haetaan täyttämällä hakemus. Hakemuksen saa olemalla yhteydessä ryhmänohjaajiin. Ryhmään voi hakea äiti tai isä alle 2 v lapsen kanssa tai vauvaa odottava vanhempi. Sen jälkeen sovitaan haastatteluaika perheen ja yhteistyökumppaneiden kanssa ryhmätilaan tai perheen kotiin.

Ryhmään pääsemisen kriteerit:

  • Alle 2- vuotias lapsi perheessä
  • Varhaisen tuen tarve
  • Sitoutuminen ryhmään
  • Oululainen perhe

Syksyn 2018 ryhmä on käynnistynyt ja on täynnä.

Kevään 2019 ryhmään voi hakea marraskuu 2018 alkaen.

Hakemuksen voit tulostaa ja toimittaa sähköpostitse ohjaajille, postitse tai suoraan paikan päälle Viestikatu 10 c 52-53, 90130 OULU.

Hakulomake

Seraffiinaryhmän lisäksi perheille on mahdollista tarjota kotiin tehtävää työtä.   Kotiin tehtävä työ on tavoitteellista  ja se tukee ryhmässä tehtävää työskentelyä tuttujen ohjaajien kanssa. Kotiin tehtävästä työstä sovitaan erikseen kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostilla, mikäli sinulla on kysyttävää.

Yhteystiedot:
Lea Abazi, päiväryhmän ohjaaja, toimintaterapeutti AMK p. 040-5670581

sähköpostit: etunimi.sukunimi@oetk.fi

Hellä kosketus vähentää vauvan stressiä ja itkuisuutta sekä tukee vauvan hyvää kehitystä!

Vauvatalon Hellän kosketuksen voima – ryhmät on tarkoitettu pienille vauvoille (0-5kk) ja heidän vanhemmilleen. Kerran kokoontuvassa ryhmässä tuetaan vanhempia kannustavaan ja vauvaa hellivään kosketukseen. Ryhmässä opetetaan Ruth Ricen vauvahieronta, joka rauhoittaa, rentouttaa ja tukee vauvan kehitystä sekä hyvän uni – valverytmin löytymistä.

Ryhmä toteutetaan mukana olevien vauvojen ehdoilla, Vauvatalon vauvamyönteisissä tiloissa.

Kahvitarjoilu ja vinkit aikuisille, hellä kosketus vauvoille!   Ilmoittautumiskäytäntö.

Syksyn 2018 ryhmät ovat Ma 24.9 klo 10-12 sekä 26.11 klo 10-12  

Tietoa ryhmästä:

Hellän kosketuksen voima