Oulun ensi- ja turvakoti ry otti tänä vuonna osaa OP-pankin kesätyökampanjaan. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP Oulu mahdollisti yhdessä yleishyödyllisten yhdistysten kanssa nuorten työllistymistä ja työelämään tutustumista. Kampanjan kohderyhmänä ovat 15-17-vuotiaat nuoret ja nuoren työaika on kampanjan puitteissa noin kaksi viikkoa.

Oulun ensi- ja turvakodille valittiin kesätyöläisiksi 17-vuotiaat Taneli ja Mikael. He molemmat opiskelevat Oulun seudun ammattiopistossa datanomin kaksoistutkintoa. Tieto OP:n kesätyökampanjasta tuli nuorille vanhempien kautta. Oulun ensi- ja turvakoti ry oli tullut nuorille hieman tutuksi, sillä heillä on sukulaisia töissä yhdistyksellä.

Oulun turvakodilla haettiin kesätyöntekijöitä, joilla olisi tietotekniikkataitoa, englanninkielen taitoa ja kokemusta lasten kanssa toimimisesta. Turvakodilla riittää kevyttä tekemistä, joka saattaa jäädä vakituisilla työntekijöillä tärkeämpien työtehtävien varjoon. Kevyitä hommia tekevistä kesätyöläisistä on siis yhdistykselle suuri apu. Nuorten työtehtävät olivat jokseenkin samanlaiset.

Nuorten työtehtäviin sisältyi esimerkiksi erilaisia järjestelytehtäviä: pihan siivousta, piha- ja sisälelujen järjestelyä, kansioiden lajittelua ja vaatteiden lajittelua. He tekivät myös erilaisia tietokone- ja toimistohommia, jonka takia työpaikkakuvauksessa toivottiin tietoteknistä osaamista. Oulun ensi- ja turvakoti ry on siirtymässä erilaiseen serverijärjestelmään, joten Mikael teki ison työn siirtäessään tiedostoja palvelimelta toiselle. Molemmat kesätyöläiset hoitivat myös turvakodin tietokoneisiin päivityksiä. Toimistohommina olivat mm. turvakodin lomakkeiden kääntämistä englanniksi ja erilaisten turvakodin arkea helpottavien lomakepohjien tekeminen. Pääsivätpä kesätyöläiset myös vahtimaan lapsia ja kastelemaan kukkiakin.

Sekä Taneli että Mikael pitivät kesätyöjaksosta Oulun ensi- ja turvakoti ry:llä. Heidän mielestään turvakodilla oli hyvä ilmapiiri ja työntekijät olivat ystävällisiä. ”Täällä työskentely on ollut mukavaa ja monipuolista,” Taneli summaa napakasti.