Oulun turvakodin perhepaikkojen määrä on noussut aiemmasta kahdeksasta kymmeneen. Uudet paikat tulevat käyttöön maaliskuun alkupuolella.  Paikkojen lisäyksen syynä on koko ajan kasvussa oleva tarve. Vuoden 2019 aikana Oulun turvakodilta on jouduttu ohjaamaan 71 perhettä toiseen turvakotiin. Uusien paikkojen avulla pyritään paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Vuonna 2019 Oulun turvakodissa on ollut asiakkuudessa 200 perhettä.  Jaksojen pituus vaihtelee muutamasta päivästä pariin kuukauteen. Keskimäärin turvakotijakso on kestänyt 15 päivää.

Perhepaikkojen lisäys mahdollistaa asiakastyöstä vastaavan sosiaalityöntekijän palkkaamisen. Aiemmin kyseinen tehtävä on ollut osa turvakodin palveluesimiehen työnkuvaa. Sosiaalityöntekijän paikka on nyt avoinna TE-toimiston sivuilla ja siihen voi hakea 15.3.2020 mennessä. Linkki työpaikkailmoitukseen.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos uutisoi turvakotipalvelujen tarpeen kasvusta. Vuoden 2018 ja 2019 välillä Suomen turvakotien asiakasmäärä kasvoi ennakkotietojen mukaan noin 3 %. Lue lisää: THL: Asiakkaat kokevat olevansa turvassa turvakodissa – turvakotipaikkojen määrä kasvaa.