Päiväryhmä tarjoaa tukea vanhemman ja vauvan väliseen varhaiseen vuorovaikutukseen. Keskeistä on vakaan ja toimivan arjen tukeminen sekä yhteisen ilon löytäminen vauvan ja vanhemman välisessä suhteessa. Ryhmän tavoitteena on tukea perhettä kannustavaan vanhemmuuteen sekä vahvistaa myönteisiä voimavaroja kasvattajana ennaltaehkäisten hyvissä ajoin suurempia haasteita. Vauvan uteliaisuutta ja kehitystä tuetaan sekä sylin ja kosketuksen merkitystä painotetaan. Perheet saavat ryhmässä vertaistukea ja vauvat vauvaystäviä.

Ryhmässä leikitään ja lauletaan vauvojen kanssa, keskustellaan vanhemmuudesta ja mieltä askarruttavista asioista sekä tuetaan erilaisia kädentaitoja. Ryhmässä käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä vanhemman ja vauvan välisen vuorovaikutuksen tukemiseksi. Ryhmässä tuetaan vanhempia kannustavaan vuorovaikutukseen ICDP-ryhmänohjausmallin mukaisesti. Lisäksi perheet saavat tietoa vanhemman varhaisen trauman vaikutuksista vanhemmuuteen.

Toiminta on perheille maksutonta. Ryhmässä tarjotaan ilmainen lounas vanhemmalle ja vauvalle. Toiminnan mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Ryhmään haetaan täyttämällä hakemus.  Ryhmään voi hakea äiti tai isä alle 2-vuotiaan lapsen kanssa tai vauvaa odottava vanhempi. Sen jälkeen sovitaan haastatteluaika perheen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ryhmään pääsemisen kriteerit:

  • Alle 2- vuotias lapsi perheessä
  • Tuen tarve vauva-arkeen
  • Sitoutuminen ryhmään

Syksyn 2020 ryhmähaku on alkanut ja ryhmää kootaan parhaillaan. Haku on voimassa 17.8.2020 klo 12 asti. Syksyn ryhmä aloittaa toimintansa syyskuussa tiistaina 1.9.2020 ja jatkuu 16.12.2020 asti. Ryhmä kokoontuu tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14. 

Hakemuksen toimittamista sähköpostitse tai postitse suositellaan, Vauvatalon osoite Viestikatu 10 c 52-53, 90130 OULU. Jos valtakunnallinen poikkeustila koronaviruksen vuoksi jatkuu syksyllä, ryhmä kokoontuu etäyhteydellä.

Hakemus Seraffiinaan

 

Olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostilla, mikäli sinulla on kysyttävää.

Yhteystiedot:

Lea Abazi, vauvatyön asiantuntija, toimintaterapeutti AMK, p. 040-567 0581, lea.abazi@oetk.fi

vauvatalo@oetk.fi