Turvakodille saapuu äiti ja kolme alle kouluikäistä lasta. 35-vuotias Tiina on jo aiemmin soittanut turvakotiin ja kertonut vaikeasta perhetilanteestaan. Nyt tilanne kotona on kriisiytynyt. Tiina on saanut tarpeekseen ja päättänyt hakea apua. Itkuisena ja väsyneenä hän kertoo tarinaansa. Lapset tarkkailevat äitiään hiljaisina. Lapsista nuorin kaipaa syliin.

Kymmenvuotisessa parisuhteessa lasten isä on haukkunut ja arvostellut äitiä aina suhteen alusta. Vuosien myötä väkivalta on muuttunut myös fyysiseksi. Tiina ei ole uskaltanut hakea apua. Turvakodissa hän alkaa työstää tilannettaan yhdessä oman työntekijänsä kanssa. Vähitellen hänen voimansa alkavat palautua ja hän saa otetta elämästään.

Perheessä myös lapset ovat olleet läsnä väkivaltatilanteissa. Turvakodissa he purkavat kokemaansa ja näkemäänsä leikin ja muun toiminnan kautta. Viikkojen kuluessa lasten huoli äidistä vähenee. Samalla ilo alkaa palata heidän elämäänsä ja heidän leikkinsä muuttuu yhä vapautuneemmaksi.

Ajatus väkivaltaiseen suhteeseen jäämisestä ei tunnu Tiinasta enää turvalliselta. Hän tekee pahoinpitelystään rikosilmoituksen, hakee miehelleen lähestymiskieltoa ja päättää järjestää itselleen ja lapsilleen oman kodin. Tulevaisuus pelottaa, mutta turvakodissa vietetyn jakson aikana Tiina rakentaa perheelleen uutta, turvatumpaa elämää.

Kahden kuukauden kuluttua turvakodille tulosta Tiina ja lapset aloittavat elämän uudessa kodissa. Tiina jatkaa väkivaltakokemustensa käsittelyä traumaterapiassa ja lapset läpikäyvät kokemuksiaan yhdistyksen lapsityössä. Isän ja lasten tapaamiset järjestetään turvallisina, valvottuina vaihtoina vanhemmalta toiselle. Tavoitteena on väkivallaton elämä.

(Tiinan nimi on muutettu.)