31.1.2020 9.30-16.00 Ensi- ja turvakotien liitto Asemamiehenkatu 4 A, 7. kerros, 00520 Helsinki.

Koulutuspäivän aikana perehdytään yhteistyövanhemmuuden käsitteeseen sekä tutkimustiedon että vanhempien tuottaman kokemustiedon kautta.

Päivässä tarkastelleen ammattilaisten roolia ja mahdollisuuksia tukea vanhempia yhteistyövanhemmuuteen. Mitä vanhempien toimiva yhteistyö tarkoittaa lapselle ja miten lapsi hyötyy vanhempien toimivasta yhteistyöstä. Entä, miten vanhempien toimimattomat välit näkyvät lapsen kahden kodin arjessa.

Päivän aikana tarkastellaan myös mitä  reunaehtoja yhteistyövanhemmuuden tukemisessa on huomioitava haastavissa erotilanteissa sekä miten vanhempien tuen tarpeet ja lapsen etu tällöin varmistetaan.

Koulutuspäivä on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka työskentelevtä eroa pohtivien ja eronneiden vanhempien kanssa.

Ohjelma ja aikataulu:

9:30-12:15  Aamupäivän teemoina:

Yhteistyövanhemmuuden käsite
Yhteistyövanhemmuuden rakentuminen
Yhteistyön merkitys lapselle
Yhteistyövanhemmuuden kolmio työvälineenä

12:15-13:15 Lounas (omakustanteinen)

13:15-16:00 Iltapäivän teemoina:

Vaativan ”high conflict” eron tunnistaminen
Erilaiset vanhemmuuden polut eron jälkeen
Kun päihteet tai väkivalta haastavat yhteistyövanhemmuuden
Eron jälkeisen väkivallan ja vainon tunnistaminen
Lapsen edun ja turvallisuuden varmistaminen

Kouluttajat: Päivän kouluttajina toimivat Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä -työn sekä perhe- ja läheisuhdeväkivalta -työn asiantuntijat.

Koulutuspaikka: Ensi- ja turvakotien liitto, Asemamiehenkatu 4 A, 7. kerros, 00520 Helsinki.

Iltapäiväkahvit sisältyvät koulutuksen hintaan. Lounas on mahdollista nauttia omakustannehintaan ravintola Viherlatvassa (ylin kerros)

Koulutuspäivän hinta on 50 euroa sisältäen Yhteistyövanhemmuuden käsikirjan. Peruutukset ilman kustannuksia viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää, tämän jälkeen perimme maksun mutta osallistujan nimen voi vaihtaa.

Lisätiedot: Maarita Kettunen, maarita.kettunen@etkl.fi, 040 0153227