Lapset ja nuoret Koivulan asiakkaina

Väkivalta vaikuttaa lapsiin ja nuoriin aina jollain tavalla. Lähisuhde- ja perheväkivallan eri muodot esiintyvät yleensä perheissä yhtä aikaa. Jos esimerkiksi perheessä on parisuhdeväkivaltaa, on lapsilla suuri riski kokea väkivaltaa tai toimia itse väkivaltaisesti. Jos lähisuhdeväkivalta jatkuu pitkään, lapsen huomio voi keskittyä korostuneesti väkivaltatilanteiden ennakoimiseen ja tästä hetkestä selviytymiseen. Voimia ei välttämättä riitä opiskeluun, keskittymiseen tai tunteiden hallitsemiseen. Lapsi saattaa myös oppia, että väkivalta on hyväksytty keino ratkaista ristiriitoja.

Lapsi tai nuori ei yleensä osaa tai uskalla ottaa väkivaltakokemuksia puheeksi. Hän häpeää väkivaltaa ja haluaa suojella perhettään ja vanhempiaan. Siitä syystä perheväkivallan vaikutusten ja oireiden huomaaminen vaatii aikuisten kysymistä, puuttumista ja tuen antamista. Jokainen lapsi tarvitsee tunteen, että hän on hyväksytty ja toivottu.

Huolenpito on rakkautta -ei teoilla ansaittua palkkaa.

Jos sinua mietityttää koti- ja/tai seurusteluasiat, joihin liittyy väkivaltaa tai sen uhkaa, ota meihin yhteyttä. Koivulassa keskitytään sinun elämäntilanteeseesi, huoliin ja murheisiin, mutta myös selviytymiskeinoihin, jotka auttavat voimaan paremmin. Toisinaan asioista on vaikea puhua, joten keskustelun ohella lasten ja nuorten työskentelyssä voidaan käyttää toiminnallisia menetelmiä kuten kuvia, leikkejä ja tehtäviä.

Lähisuhdeväkivaltatyön yksikössä on oma työntekijä lapsille ja nuorille. Keskusteluajalle voit tulla yksin tai yhdessä vanhempasi tai jonkun muun läheisen kanssa. Työskentelyn aloittamiseksi pyydetään huoltajilta lupa. Työskentely oman työntekijän kanssa on kuitenkin luottamuksellista. Lisäksi käynnit ovat maksuttomia.

Ota yhteyttä itse tai pyydä aikuisia sopimaan tapaamisesta:

Maria Zeelig p. 040 715 6295
maria.zeelig@vantaanturvakoti.fi

Koivulan yhteystiedot

p. 040 773 1063
(arkisin 08:00–16:00)
koivula@vantaanturvakoti.fi
Koivulan henkilökunta

Koivukylän toimipiste:
Kytötie 17, 01360 Vantaa
Kartta
Louhelan toimipiste:
Patotie 2, 01600 Vantaa
Kartta