Auttavat tahot

Keskustele väkivaltatyön ammattilaisten kanssa: voit kysyä heiltä esimerkiksi perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, omasta tilanteestasi, avun saamisesta tai läheistesi tilanteesta. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia, väkivallan kokijoita ja tekijöitä, väkivallalle altistuneita sekä huolestuneita läheisiä. Chat on avoinna arkipäivisin klo 12-18, lauantaisin klo 14-17.

Lasten ja nuorten oma chat on avoinna arkipäivisin klo 15-18. Chatissa voit keskustella seurustelusuhteen pulmista, turvattomuudesta ja pelosta, vanhempien riitelystä ja väkivallasta. Vastaamassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät.

Nollalinja on valtakunnallinen palvelu, johon voit soittaa kaikissa väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Nollalinjalle soittaminen on ilmaista. Kun soitat Nollalinjalle, saat keskustella tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi puhelinpäivystäjän kanssa. Nollalinjan päivystäjät ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua vaikeassa tilanteessasi.

Soita: 080 005 005

Voit soittaa Suvanto-linjalle, jos tunnet huolta omasta tai tuntemasi ikääntyneen ihmisen hyvinvoinnista tai turvallisuudesta.

Linjan päivystäjät tarjoavat tukea ja neuvontaa kaltoinkohtelua, hyväksikäyttöä, väkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille henkilöille.

Maksuton auttava puhelin Suvanto-Linja puh. 0800 – 06776 päivystää tiistaisin ja torstaisin klo 13 – 15

www.riku.fi

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita.
Auttava puhelin 116 006 suomeksi ma–ti klo 13–21 ja ke–pe klo 17–21 sekä ruotsiksi keskiviikkoisin klo 13–17. Rikosuhripäivystyksen sivuilla toimii myös chat-palvelu.

Raahen seudun palvelupiste
Kauppakeskus Masto
Ollinkalliontie 3 2. krs, 92150 Raahe
Oulun seudun palvelupiste
Vanhantullinkatu 2
90100 Oulu
pohjoissuomi@riku.fi
toiminnanohjaaja Ira Matsi puh. +358503134641