Keräämme tähän Varkauden Perheentalon työntekijöiden suunnittelemia ja toteuttamia linkkejä ja vinkkejä lasten ja perheiden yhteiseen tekemiseen ja viihtymiseen.

Perheentalon youtube-kanavalle on tallennettu tekemämme videot. Niitä voi katsella milloin vain.

”Perheentalon postilaatikko” on paikka, jossa aina perjantaisin julkaistaan lasten viikon aikana tekemiä askarteluja ja piirustuksia. Kevään aikana kertyneistä teoksista kootaan Perheentalolle taidenäyttely.

”Kettusen eläinseikkailut” vie katsojat kettuystävämme Kettusen johdattelemana tapaamaan monenmoisia eläimiä.

”Piirretään yhdessä” -videoissa perheen pikkutaiteilijat voivat harjoitella piirtämään helppoja kuvia ja hahmoja.

”Oivan seikkalupäivä Perheentalolla”. Oiva on Varkauden Perheentalon maskotti, joka seikkailee Perheentalolla sen ollessa suljettu.

Kerää alta talteen joka viikkoiset perhehaasteet, joita voi tehdä yhdessä koko perheen kanssa. Kivaa yhteistä puuhaa!


20.4.2020

Kuinka saada helposti lisättyä myönteistä vuorovaikutusta perhearjen keskellä? Vaikkapa hauskan Hyvän mielen perhehaasteen kautta! Tämänhän voisi ottaa ihan tavaksikin 🙂


6.4.2020

Rutiinien ja päivärytmin säilyttäminen on tärkeää myös kotikaranteeniaikana. Kotilukkarin avulla lapsetkin motivoituvat helpommin rytmittämään päivän puuhia. Joko teillä on oma? Laatikaa yhdessä lasten kanssa omalle perheelle sopiva lukujärjestys tai ladatkaa ja tulostakaa kuva oheisesta linkistä 🙂

Haaste_ KOTILUKKARI


30.3.2020

Miltäpä kuulostaisi mielikuvituksen valloilleen päästävä seikkailutuokio metsässä? Kun metsässä avaa aistinsa, voi löytää todellisen aarreaitan. Minkälaisiin seikkailuihin teidän perheenne päätyykään?

Tästä voit tutustua ja tulostaa Metsäseikkailun 


20.3.2020

Kevät on täällä!

Kevään etenemisen seuraaminen on paitsi mielenkiintoista, myös hyvä mahdollisuus harrastaa hyötyliikuntaa ja saada raitista ilmaa. Innoittajana voi käyttää ”Kevään merkit” -bongausbingo -pelialustaa, jonka tulostettavan version löydät seuraavan linkin takaa:

Kevään merkit -bongausbingo