Haluatko auttaa aivan tavallisia varkautelaisia lapsia ja lapsiperheitä?

Lapsen Kengissä ry ja Varkauden Perheentalo on juuri käynnistänyt jäsenhankintakampanjan. Yhdistys on toiminut alueella jo vuodesta 1996 lähtien, tehden työtä lapsiperheiden parhaaksi. Yhdistyksen toiminnan perustana on ollut kautta ajan lapsiperheiden tukeminen kasvatustehtävässä sekä lapsen turvallisten kasvuolojen ja kehityksen edistäminen.

Yhdistyksen pääasiallinen toimintamuoto on ollut Alvari-perhetyö yhdistyksen perustamisesta aina vuoden 2018 loppuun saakka. Vuoden 2019 alusta alkaen Lapsen Kengissä ry hallinnoi ja koordinoi Varkauden Perheentalon toimintaa. Perheentalo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille Varkauden seudun lapsiperheille. Perheentalon toiminta perustuu avoimelle leikkitoiminnalle, ohjattuihin kerhoihin, vertaisryhmiin, tapahtumiin ja asiantuntijatilaisuuksiin sekä vapaaehtoistyön koordinointiin.

– Varkauden Perheentalon toiminta on Veikkauksen ja Varkauden kaupungin rahoittamaa, eikä se maksa asiakkaalle mitään. Meille tullakseen ei tarvitse mitään lähetettä, vaan ovet ovat avoinna kaikille. sanoo Perheentalon koordinaattori-ohjaaja Johanna Rastas.

Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin vajaa viisikymmentä jäsentä. Jäsenmaksuja käytetään lapsille ja perheille järjestettävään toimintaan. Jäseneksi toivotaan niin yksityisiä henkilöitä kuin yrityksiä ja yhdistyksiäkin. – Jäsenmaksut pidetään pieninä, sillä haluamme, että jäseneksi liittymiselle ei ole suurta kynnystä, kertoo Lapsen Kengissä ry:n hallituksen puheenjohtaja Mari Tuomainen.

Tunnettavuus lisää myös vapaaehtoisten sekä muiden tukijoiden määrää. – Mitä enemmän jäseniä, sitä paremmin toimintamme tunnetaan, toteaa Rastas. Vapaaehtoisia Perheentalolla on noin kymmenen. He toimivat esimerkiksi varamummoina ja apuohjaajina avoimessa leikkitoiminnassa, ohjaajina vertaisryhmissä, avustajina tapahtumissa jne. – Perheentaloon vapaaehtoiset tulevat esimerkiksi lukemaan satuja, leipomaan tai vaikkapa askartelemaan lasten kanssa, kertoo Rastas. Vapaaehtoisena oleminen ei edellytä jäsenyyttä, eikä jäsenyys edellytä vapaaehtoisuutta.

Miksi tulla jäseneksi Lapsen Kengissä yhdistykseen?

Siksi, että olet jo pelkällä jäsenmaksulla, 15 euroa/vuosi, tukemassa meidän kävijäperheidemme virkistystoimintaa sekä lelujen ja lastentarvikkeiden hankintaa. Jäsenenä saat tietoa toiminnastamme, pääset mukaan mukaviin tapahtumiin ja voit myös auttaa konkreettisesti osallistumalla yhdistyksen toimintaan monin eri tavoin. Järjestämme kaikille jäsenillemme yhteisen jäsenillan ke 6.5. klo 17-19 Varkauden Perheentalolla. Pääset tutustumaan Perheentalon toimintaan ja kävijöihin. Kerromme myös monipuolisista mahdollisuuksista osallistua Lapsen Kengissä ry:n toimintaan. Tarjoamme osallistujille maukasta iltapalaa ja tietenkin mukavaa seuraa. Paikalla tavattavissa ovat Lapsen Kengissä ry:n hallituksen jäsenet ja Perheentalon työntekijät.

Saat Ensi- ja turvakotien liiton julkaiseman Enska-lehden neljä kertaa vuodessa maksutta kotiisi. Lisäksi olemme neuvotelleet jäsenillemme alennuksia ja muita etuja varkautelaisiin yrityksiin. Mukana yhteistyössä ovat esimerkiksi Kukkakauppa Tarja Ursin, Peppinja ja Lily & Noa.

Jäsenenä pääset osaksi Lapsen Kengissä ry:n yli 20-vuotiasta perinnettä, yhdessä lapsiperheiden hyväksi!

Liity jäseneksemme jo tänään: https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapsenkengissa/tule-mukaan/liity-jaseneksi/