Kotikaupunkimme ylpeys, Vekara-Varkaus festivaaliviikko on parhaillaan käynnissä. Tänä vuonna Vekara-viikko juhlistaa 25-vuotista taivaltaan Varkauden kaupungin alkukesän kohokohtana. Festivaaliviikko kerää kävijöitä ympäri Suomen ja se pitää sisällään valtavasti koettavaa ja nähtävää. Vekara-tunnelma on koettava ja aistittava itse, sitä on mahdotonta kuvata sanoin!

Meillä oli ilo ja kunnia osallistua alkuviikon juhlahumuun Varkauden Perheentalon oman työpajan kera. Työpajallamme kylvimme lasten kanssa ihanien, kesäisten auringonkukkien siemeniä ruukkuun kotiin viemisiksi, kasvun ihmettä kesän aikana ihmeteltäviksi. Aikuisille esittelimme syksyllä käynnistyvän Varkauden Perheentalon toimintaa ja heillä oli mahdollisuus vastata sähköisesti käynnissä olevaan Perheentalon tarvekartoituskyselyyn.


Maanantaina työpiste sijaitsi yhdistystalo Warikon edustalla ja mukana oli Perheentalon yhteistyöhankkeen Lastun edustaja Ritva Lehtovaara. Lastu-hanke edistää Perheentalojen saavutettavuutta vammaisten ja erityistuentarpeessa olevien lasten ja perheiden keskuudessa. Aurinkoinen sää veti väkeä mukavasti paikalle.

Tiistaina työpaja siirtyi Rantalankadun tunnelmallisiin rantamaisemiin, Kesäpäivä Kosulanniemessä -tapahtumaan. Kaunis sää, elävä musiikki, innoittavat työpajat ja yleisöä viihdyttävät taiteilijat ottivat runsasmääräisen yleisön vastaan. Työpajaltamme lähti kymmeniä auringonkukan alkuja uusiin koteihin.

Lämmin kiitos jokaiselle paikalla pistäytyneelle! Saimme kyselyyn runsaasti vastauksia, mutta ennen kaikkia saimme jakaa hetken riemua perheiden kanssa ja jaettua tietoa Perheentalosta eteenpäin. Toivomme näkevämme teistä monia Perheentalolla tulevana syksynä! ?

Muistutuksena vielä; kesän Puistokerhot starttaavat ke 26.6 Kuoppakankaan liikennepuistossa. Varkauden Perheentalolla on ilo ja kunnia toimia ensimmäisen kerhopäivän kahvittajana. Nähdäänhän sielläkin? ?