Haluatko tuoda iloa vauvoille, lapsille ja vanhemmille? Haluatko olla mukana toimimassa turvallisen lapsuuden ja elämän puolesta? Tutustu yhdistyksemme vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin alla.

                 

Vapaaehtoistyön muodot yhdistyksessämme

Yleiset

Perhekerhon ohjaaja

-Perhekerho on alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu kerho, jossa lapset ja aikuiset pääsevät yhdessä askartelemaan, leikkimään ja viettämään aikaa yhdessä. Kerho kokoontuu kevät- ja syyskausilla joka toinen maanantai.

Perhekerhossa vapaaehtoiset ohjaavat ja leikittävät lapsia. Toimintaan voit osallistua omien mahdollisuuksiesi mukaan. Voit halutessasi toimia perhekerhossa myös varamummona tai varavaarina.

Tapahtumat

-Järjestämme perheille suunnattuja tapahtumia noin 5–10 kertaa vuodessa. Olet lämpimästi tervetullut pitämään toiminnallisia pisteitä lapsiperheille, leikittämään lapsia, puhaltamaan ilmapalloja ja tuottamaan iloa alueemme lapsille.

Tapahtumien lisäksi vierailemme alueemme vastaanottokeskuksissa pitämässä erilaisia leikki- ja askartelutuokioita noin 2–4 kertaa vuodessa, joihin olet vapaaehtoisena tervetullut.

Muut avustavat tehtävät

-Virkistystoiminta asiakkaille ja lapsiperheille oman osaamisesi kautta. Tarjoa omaa osaamistasi meille ja mietitään yhdessä, kuinka pääset toteuttamaan itseäsi vapaaehtoistyön kautta.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

puh. 044 777 5355

toimisto@ek-perhetyo.fi

Työmuotokohtaiset vapaaehtoistehtävät

Erotyö

Erotukihenkilö

-Erotukihenkilönä olet itse eron läpi käynyt, ja siitä selvinnyt ja haluat auttaa toisia samassa tilanteessa olevia. Tukihenkilönä kuuntelet ja olet vertaistukena omaan kokemukseesi pohjautuen. Saat koulutuksen ja perehdytyksen tehtävääsi. Tarvittaessa tukihenkilökoordinaattorisi on tukenasi. Lisäksi erotukihenkilöinä toimivat tapaavat toisiaan vertaistuellisissa illoissa pari kertaa vuodessa. Erotukihenkilöksi voit hakea ympäri vuoden.

Apua eroon -chat vertainen

-Vertaispäivystäjänä toimit valtakunnallisessa apua eroon -chatissa ammattilaisten rinnalla chat-vertaisena. Chatissa keskustelet ero tilanteessa olevien ihmisten kanssa omaan kokemukseesi pohjautuen. Saat tehtävään koulutuksen ja perehdytyksen sekä ammattilaisen tuen toimiessasi tehtävässäsi. Halutessasi voit osallistua chat-vertaisten yhteisiin teams-tapaamisiin. Chat-vertaiseksi voit hakea ympäri vuoden.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Mari Piira (ohjaaja, ero lapsiperheessä työ)

puh. 044 722 3005

mari.piira@ek-perhetyo.fi

Päiväryhmä Pirpana (vauvatyö)

Yleiset vapaaehtoistehtävät

-Vapaaehtoisena päiväryhmä Pirpanassa voit toimia satunnaisena apuna keittiössä, ulkoilussa tai lapsiperhetapahtumissa.

Vapaaehtoisdoula

-Vapaaehtoisdoulana pääset toimimaan perheen tukena odotusaikana ja synnytyksessä sekä tarvittaessa synnytyksen jälkeen kotona. Vapaaehtoisdoula tukee ja on mukana keskustelemassa raskaudesta, perhe-elämästä ja synnytyksestä. Toiminta suunnitellaan tukemaan jokaisen perheen tarpeita ja toiveita tapauskohtaisesti. Vapaaehtoiseksi hakeutuvat saavat koulutuksen ja perehdytyksen ja tapaavat toisiaan vertaistuellisissa illoissa. Vapaaehtoisdoulaksi voit hakea ympäri vuoden.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Leena Marttinen (ohjaaja, päiväryhmä Pirpana)

puh. 040 7767 548

leena.marttinen@ek-perhetyo.fi

Titta Hämäläinen (ohjaaja, päiväryhmä Pirpana)

puh. 040 7767 549

titta.hamalainen@ek-perhetyo.fi

Nuorten lähisuhdeväkivaltaa ennaltaehkäisevä hanke

Kehittäjänuori -toiminta 16-25-vuotiaille

-Kehittäjänuorena voit osallistua nuorille suunnattuun ennaltaehkäisevään työhön lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Pääset vaikuttamaan somen kautta tekemällä sisältöä aiheesta ohjatusti sekä osallistumalla erilaisiin nuorille suunnattuihin tapahtumiin.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Anna Virtanen (Väiskäri -nuorten lähisuhdeväkivaltaa ennaltaehkäisevä hanke)

puh. 044 722 3006

anna.virtanen@ek-perhetyo.fi

Muutetaan yhdessä tarinaa!