Varkauden Perheentalo-hanke on polkaistu käyntiin!

Paljon odotettu ja varkautelaisia perheitä puhuttava Varkauden Perheentalo –hanke etenee. Tuleva Varkauden Perheentalo kuuluu ns. Perheentalojen perheeseen. Pohjois-Savon alueella toiminnassa olevat Perheentalot sijaitsevat Kuopiossa ja Iisalmessa, Siilinjärven Perheentalo avaa ovensa syksyllä. Myös Karjalan puolella sijaitseva Joensuun Perheentalo kuuluu Perheentalojen verkostoon.

Tuleva Varkauden Perheentalo rakentuu verkostoyhteistyön voimin. Lapsen Kengissä ry työntekijöineen vastaa Perheentalotoiminnan käynnistämisestä ja hankkeen hallinnoinnista sekä Perheentalon toiminnan koordinoimisesta. Perheentalossa työskentelee kaksi työntekijää, ohjaaja-koordinaattori Johanna Rastas sekä ohjaaja Johanna Purhonen. Kävijöillensä Perheentalo avautuu syksyllä 2019.

Perheentalon toiminta perustuu vahvasti kansalaistoiminnan vahvistamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Perheentalossa tapahtuva toiminta, kuten erilaiset ryhmätoiminnat, vertaistukiryhmät, kerhot ja tapahtumat ovat yhteistyöverkoston tuottamia. Myös vapaaehtoistoiminta nousee keskiöön. Vapaaehtoisena talon toimintaan voi osallistua esimerkiksi toimintojen ohjaajana, tapahtumien järjestämisapuna tai vaikkapa perhekahvilan vetäjänä. Vapaaehtoistoiminta voi olla satunnaista tai säännöllisesti toistuvaa. Perheentalon työntekijät koordinoivat nämä toiminnot osaksi sujuvaa Perheentalon arkea.

Ennen kaikkea Perheentalo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka lapsille aikuisineen. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset perheineen ja läheisineen.  Perheentalossa voi viettää kiireetöntä aikaa lasten kanssa leikkien, juoda kupposen kahvia ja vaihtaa ajatuksia kanssaihmisten seurassa.

Missä mennään nyt?

Perheentalolle etsitään tiloja ja neuvottelut ovat käynnissä. Olemme käyneet huhtikuun loppupuolella keräämässä ajatuksia Unelmien Perheentalosta Toiveiden puu-menetelmällä perhekerhoissa ja tapahtumissa. Lämmin kiitos jokaiselle ajatuksiaan jakaneelle!

Tiedotamme hankkeen etenemisestä mahdollisimman tehokkaasti. Myös suorat yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse ovat tervetulleita. Mikäli mielenkiinto vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi, voit ottaa yhteyttä koska tahansa.

Seuraamalla Lapsen Kengissä ry:n facebookia ja nettisivuja näet nopeasti ajankohtaiset uutiset!