Somevirta tulvii ystävyyttä. Isoja, syvänpunaisia ruusukimppuja. Kuvakokoelmia kaveriporukoiden hauskoista hetkistä. Sydänryöppyjä. Onpa joku vaihtanut kihlatkin. Pinkkiä rakkauden juhlaa.
Toisten tekemiä päivityksiä. Toisten, joiden elämä on helppoa, kaunista ja täynnä kateutta herättävää onnellisuutta. Niiden, joilla riittää menestystä kaikilla elämän osa-alueilla, rakkaudessa ja vauraudessa. Kerta toisensa jälkeen julkaisuja huippupaikoista ja upeista kokemuksista.
Mitäpä sitä voisi itse tällaisena päivänä julkaista? Eipä ole paljon kerrottavaa. Vai voisiko kertoa yksinäisestä olosta ja sen henkeä salpaavan tiukasta puristuksesta rintakehässä. Häpeästä, mitättömyydestä, ulkopuolisuudesta. Se keräisi kuitenkin vaan sääliä, tulisi jaxuhaleja. Mikäli joku nyt julkaisun lukisikaan. Ja jos nyt sattuisikin lukemaan, niin voisiko ymmärtää.
******
Jos ajatuksen kulku tähän asti kuulostaa samastuttavalta, saattaa yksinäisyys kokemuksena tuntua tutulta.
Yksinäisyyttä voi kokea silloinkin, kun muita ihmisiä on ympärillä. Ja sitten silloin, kun sosiaaliset kontaktit todella puuttuvat. Surkuhupaisasti voin todeta, että et ole yksin yksinäinen. Etkä siten poikkeava, sillä 20 % suomalaisista kokee yksinäisyyttä*.
Yksinäisyyden vastavoimana voitaneen pitää yhdessä oloa, yhteyttä toiseen olentoon. Yhteyden luomiseen ja vuorovaikutukseen hakeutumiseen on meillä jokaisella synnynnäinen tarve. Tämän tarpeen valossa tarkasteluna yksinäisyyden varjo tuntuu seuraavaan aivan liian suurta ihmisjoukkoa. Voiko asialle tehdä jotain ja jos voi, niin kuka?
Jokainen voi varmasti tehdä jotain pientä, ihan arkista ja yksinkertaista. Etenkin näin ystävänpäivänä haastan kaikki tuomaan valoa, vastustamaan yksinäisyyden varjoa ja rakentamaan yhteyttä toisiimme. Kun jokainen toimii, niin joukkovoima jyllää. Yhteyttä luova teko voi olla vaikkapa hymy, lempeä katse, kehu, hyvän päivän toivotus tai halaus, sillä on aivan varmasti vaikutusta.
Kylläpäs olisikin hienoa saada aikaan yhteyttä luova teko jokaista Suomessa asuvaa kohti. Siitähän summautuisi esimerkiksi yli 5,6 miljoonaa hymyä.