Vapaaehtoisdoula  – tukea raskausaikana ja synnytyksessä

Doulat ovat vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka ovat perheiden tukena raskausaikana ja vauvan syntyessä. Doulan kanssa on mahdollista jutella vauvan tuloon liittyvistä käytännön valmisteluista, raskauden sujumisesta ja vauvan odottamisesta sekä synnytyksestä, siihen liittyvistä toiveista, huolista ja peloista.

Ota yhteyttä, olemme sinua varten

Vapaaehtoisdoula ja perhe rakentavat suhteensa perheen toiveiden ja tarpeiden mukaan. Jokainen doulasuhde muodostuu omanlaisekseen. Doulan tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella. Doulan voi pyytää mukaan synnytykseen, vaikka myös puoliso olisi mukana.

Synnyttäjien mukaan tukihenkilön läsnäolo synnytyksessä lisää turvallisuudentunnetta ja vaikuttaa synnytyskipua lievittävästi.

Vapaaehtoisdoulaa voi pyytää esimerkiksi silloin, kun perheellä on vaikea taloudellinen tilanne, synnyttäjä on alle 18 -vuotias, turvapaikanhakija tai perheessä on päihde- tai mielenterveysongelma tai jokin muu erityinen syy.

Mikäli olet raskaana ja koet, että doulasta voisi olla sinulle apua, ota rohkeasti yhteyttä doulatoimintaamme koordinoiviin työntekijöihimme, niin jutellaan lisää.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Paula p. 044 369 7219 ja Piia p. 044 369 7217

Katso myös:
BabyBlues – tukea vauva-ajan uupumukseen
Tukea perheen päihdeongelmiin – avopalvelut ja ensikotityö