Porin ensi-ja turvakotiyhdistys ry oli mukana Satakunnan väkivaltafoorumin järjestämässä väkivallan vastaisessa tapahtumassa. Tapahtuma oli osa kansainvälistä YK:n väkivallattomuuden päivää, jonka tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä oikeudesta elää turvassa ilman väkivaltaa tai sen uhkaa.

Päivän tapahtuma oli kaksiosainen, iltapäivä aloitettiin Porin Yliopistokeskuksessa ja sen sisältö oli suunnattu alan ammattilaisille. Puhujina Rikosylikonstaapeli Arttu Visuri ja Suomen Akatemian tutkijatohtori Markus Kaakkinen. Oli hienoa huomata, että aihe kiinnosti auditorion täydeltä ammattilaisia. Väliajalla oli mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alueella toimiviin väkivaltatyötä tekeviin tahoihin.

Tapahtuman toinen, kaikille avoin osuus toteutettiin Porin Puuvillan tapahtuma-aukiolla. Pääesiintyjinä tapahtumassa olivat rap-artisti Dilemma ja Tomas Jouhilampi.

Dilemma kertoi omista kokemuksistaan perheväkivallasta ja koulukiusaamisesta sekä siitä, miten hän on pystynyt kääntämään kokemuksensa voimavaroikseen. Dilemma esitti myös kappaleitaan ja sai koko kauppakeskuksen raikumaan osallistamalla yleisöä lauluun.

Tomas Jouhilammen omakohtainen kerronta taasen hijensi kauppakeskuksen kuuntelemaan hänen omakohtaisia kokemuksiaan siitä, miten väkivalta on vaikuttanut hänen elämäänsä sekä nuorena väkivallantekijänä että kokijana.Tomaksen sanoma oli: Yksikin lyönti on liikaa.

Yhdistyksemme kriisi-ja lähisuhdeväkivaltatyöntekijä Maritta Illman sekä Ensi-ja turvakotienliiton projektipäällikkö Ilona Mäki esittelivät Nuoret väkivaltaa vastaan- hankketta sekä saimme nähdä Kokkolan kehittäjänuorten tekemän lyhytelokuvan: Väkivallaton.

Tiia Rosnell, nuorisotyön koordinaattori, MLL Satakunnan piiri ry:stä kertoi yleisölle kiusaamisen vaikutuksista, siihen puuttumisen keinoista ja avunsaantimahdollisuuksista.

Tapahtuma oli hieno esimerkki siitä, miten yhteistyöllä eri toimijoiden kesken saadaan aikaan merkittävä ja hyvin ajankohtaisiin aiheisiin pureutuva tapahtuma. Omalta osaltamme haluamme kiittää kaikkia tapahtumassa mukana olleita!