Turvakoti on turvapaikka lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneelle

Keski-Uudenmaan turvakoti
Porvoonkatu 10, 5. kerros, 04200 Kerava
puh. 050 3252 900 
(päivystys 24/7)

Turvakoti on kodinomainen ja maksuton lyhytaikaiseen asumiseen tarkoitettu paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa akuuttia apua sekä tukea ja neuvoja tilanteeseensa. Turvakodissa ammattitaitoinen henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden. Saat apua ja neuvoa lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa aina myös puhelimitse.

Turvakodin palvelut on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, silloin kun kotiin jääminen ei ole turvallista. Lähisuhdeväkivalta voi olla henkistä, fyysistä, seksuaalista, taloudellista, kaltoinkohtelua, laiminlyöntiä, kulttuurista, uskonnollista tai kunniaan liittyvää.

Turvakoti tarjoaa apua kriisiin ja tukea lähisuhdeväkivallan kokemusten käsittelemiseen. Henkilökunta on koulutettu auttamaan ja kohtaamaan lähisuhdeväkivaltaa kohdanneita aikuisia ja lapsia. Heiltä saa neuvoja myös mm. oikeudellisiin kysymyksiin ja käytännön asioiden kuten asumisen järjestämiseen. Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi ja asiakkuuden kesto on aina yksilöllinen.

Esteettömyystiedot

  • Saapuminen

Keski-Uudenmaan turvakoti sijaitsee osoitteessa Porvoonkatu 10, 04200 Kerava, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Turvakodilla on oma autopaikka käytössä. Saattoliikenne pääsee turvakodin ovelle asti. Turvakodille pääsee saapumaan pyörätuolilla. Täysin esteetön käynti on tarvittaessa käytettävissä, tällä ovella ei ole turvakodin ovipuhelinta. Turvakoti sijoittuu rakennuksen ylimpään 5. kerrokseen. Talossa on hissi ja hississä on tuntoon perustuvat opasteet. Hississä ei ole puheopastusta. Turvakodin yhteistilat ovat esteettömät. Turvakodissa on yksi täysin esteetön huone.

  • Sisäänkäynnin esteettömyys

Kulkureitin sisääntulossa on kynnyksen jälkeen 9,5 cm pudotus. Turvakodin sisäänkäynnin ulko-ovi ei ole helposti ja kevyesti avattavissa yhdellä kädellä. Kun huomioidaan ovien avautumissuunnat, tila ei ole riittävä pyörällisillä apuvälineillä kulkemista varten. Tuulikaapin ovi rappukäytävään ei ole helposti ja kevyesti avattavissa yhdellä kädellä. Sisäänkäynnissä porrashissi, jolla nousta puolikas kerrosta ylemmäs, josta pääsee jatkamaan esteettömästi hissiin.

Tarkemmat turvakodin esteettömyystiedot ovat saatavilla puhelimitse Keski-Uudenmaan turvakodin päivystyspuhelimesta numerosta 050 3252 900.

                       

 

Shelter Keski-Uudenmaan turvakoti

The shelter provides secured housing and support if you are experiencing violence or the threat of violence in your relationship or family. Domestic violence can be physical, emotional, psychological, economic, digital, sexual or cultural. The shelter is open for everyone regardless of gender and age.

You can call the shelter tel. +358503252900 around the clock (24h).

The shelter provides

  • safe housing in a crisis situation
  • staff available 24/7
  • presence in daily life
  • psychosocial support
  • service guidance.

The shelter is meant for short-term housing. The staff will help and support you in finding solutions for your life situation.

The shelter is located in Kerava city center close to the railway station, address Porvoonkatu 10, 04200 Kerava.

Our services are available in English, Finnish and Swedish. You also have a possibility for interpretation services. The shelter facilities are accessible with some limitations, please contact for more information.

If it is dangerous for you to stay at home, call our shelter +358503252900 at any time (24h). On the phone we will assess your situation and take you in or refer you to another support service. Our services are free of charge. In case of immediate danger, call the Finnish emergency number 112!

Don´t be afraid to contact us! You can also find us on Facebook.

The shelter is financed by the Ministry of Social Affairs and Health / the Finnish Institute for Health and Welfare.