Lähisuhdeväkivallan ehkäiseminen kuuluu meidän kaikkien lapsiperheiden parissa toimivien työhön ja on myös yksi perhekeskuksen tavoitteista.

Lataa tästä koneellesi pdf, josta löydät paljon hyödyllisiä linkkejä, tietoa ja lisäluettavaa. Tietoa mm. perheväkivallasta, lapsiin kohdistuvasta väkivallasta, keinoja puheeksiottamiseen sekä asiakkaiden ohjaamiseen.

Materiaalin on tuottanut Pelotta -väkivaltatyön avopalvelu. Ohjaamisen polkua kehitetään edelleen, joten annathan rohkeasti palautetta, ideoita ja kommentteja (saara.rontynen@kuopionensikoti.fi).

Perhekeskuksessa edistetään ja varmistetaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Yksi tehtävistä on ehkäistä lähisuhdeväkivaltaa. Lähisuhdeväkivallan kokemuksista kysytään kaikilta, kun kartoitetaan hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.   

Ehkäise lähisuhdeväkivaltaa -puheeksiottamisen ja ohjaamisen polku on ammattilaisille koottu tieto- ja välinelähde. Kun ammattilaisilla on keinoja ottaa turvallisuus ja lähisuhdeväkivalta puheeksi, mahdollistuvat apu ja tuki lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, käyttäneille ja sille altistuneille lapsille ja aikuisille.