Parisuhteen päättyminen on muutos kaikille perheenjäsenille.
Vanhempien ero heijastuu aina myös lasten elämään. Lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja oman selviytymisen tueksi on mahdollista saada tukea ja apua eron herättämiin kysymyksiin sekä tunteiden jäsentelyyn. Vanhempien välinen yhteistyö ja sovinnollisuus eron jälkeen tukevat lasta sopeutumaan muutoksiin.
Tarjoamme maksuttomia, matalan kynnyksen palveluita joustavalla ajanvarauksella!
Yksilö- ja paritapaamiset aikuisille, lapsille ja nuorille
Yksilöllistä keskustelutukea eroon ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä
Tukea yhteistyövanhemmuuteen ja lapsen näkökulman huomioimiseen
Lapsille ja nuorille toiminnallisia menetelmiä keskustelun tueksi
Asiakas voi ottaa suoraan yhteyttä varaamalla ajan työntekijälle joko sähköisen ajanvarauksen (nettisivujen etusivulla) tai puhelinsoiton kautta.
Tapaamisia on asiakkaan tarpeen mukaan 1-5 ja ne ovat maksuttomia. Asiointi on mahdollista myös anonyymisti.
Eron ensiapupiste
Koskettaako ero sinua tai lähipiiriäsi? Oletko eroamassa tai jo eronnut vanhempi? Mietityttävätkö lapsiin tai lastenlapsiin liittyvät asiat erossa? Haluatko tietoa eroon liittyvistä palveluista ja keskustelutukea perheesi tilanteeseen?
Eron ensiapupiste tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti tukea erotilanteessa sekä ohjausta oikeiden palveluiden piiriin.
Eron ensiapupiste on auki ajanvarauksella. Voit valita haluatko tavata työntekijän kasvokkain Hämeenlinnan seudulla vai sopiiko sinulle paremmin etätapaaminen videon tai puhelun välityksellä. Työntekijä ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi tapaamisen toteutustavan ja paikan.
Varaa aika sähköisestä varausjärjestelmästä
Eron ensiapupisteellä tapaat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen lapsi- ja perheasioiden ammattilaisia, Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry:n Ero lapsiperheessä-työntekijöitä sekä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheneuvojia.
Lasten erovertaisryhmä
Lasten erovertaisryhmässä tuetaan lasta käsittelemään vanhempiensa eroa omista kysymyksistään käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Tunteiden löytäminen, sanoittaminen ja hyväksyminen on osa vertaisryhmän antia.
Vanhempien eroa käsitellään ryhmässä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti, leikkien, pelaamisen, piirtämisen ja puhumisen kautta.
Ryhmä tukee lasta hyväksymään vanhempiensa eron osaksi omaa elämäänsä.
Ryhmän koko on 4-7 lasta ja on suositeltavaa, että erosta on sen verran aikaa, että lapsen arki on vakiintunutta ja hän on ehtinyt elää riittävästi eron jälkeistä elämää (esim. 6kk).
Ryhmään tulevat lapset ja heidän vanhempansa tavataan ennen ryhmän alkua.
Ohjaajina toimivat Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry:n koulutetut erovertaisryhmänohjaajat.
Ryhmä on osallistujille maksuton. Seuraavan ryhmän alkamisajankohtaa voi tiedustella Pyry Seppiseltä, pyry.seppinen@khetk.fi tai Alisa Franssilalta, alisa.franssila@khetk.fi.
Erovertaiskahvila
Erovertaiskahvilat ovat vapaamuotoisia tapaamispaikkoja eronneille vanhemmille, jotka haluavat tutustua muihin eronneisiin aikuisiin. Kahvilassa voi jakaa arjen iloja ja suruja toisten kanssa. Kahvilassa jutustellaan kahvikupin kera yleensä eroamiseen sekä lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista.
Kahvilat ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Katso yhdistyksen nettisivuilta tai sosiaalisesta mediasta seuraavan erokahvilan ajankohta
Apua eroon-sivusto
Apua eroon-sivustolle on koottu paljon tietoa eroon liittyen. Vinkkaa sivustosta asiakkaalle tai käy itse katsomassa vaikkapa paikkakuntakohtaiset tiedot eropalveluista.
Ota yhteyttä
Lisätietoja:
Pyry Seppinen 044 500 5490
Alisa Franssila 044 901 2282
sähköposti: etunimi.sukunimi@khetk.fi