Kuka voi hakeutua turvakotiin?

Turvakotiin voivat hakeutua kaikki lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneet henkilöt ikään tai sukupuoleen katsomatta. Turvakotiin voi tulla yksin tai yhdessä perheen kanssa.

Mitä on lähisuhdeväkivalta?

Lähisuhdeväkivalta on väkivaltaa, jonka tekijä on nykyinen tai entinen puoliso tai kumppani, lapsi tai puolison lapsi, vanhempi, muu lähisukulainen tai muu läheinen.

Apua väkivaltaan-chat 

ark 12-18, la 14-17
Lasten ja nuorten chat ark  15-17

Kysy neuvoa, autamme sinua avun hakemisessa.

Turvakotiin hakeutumisen syynä ei tarvitse olla fyysinen väkivalta. Väkivalta voi olla esimerkiksi myös henkistä, taloudellista, seksuaalista, vainoa tai kulttuuriin tai uskontoon liittyvää. Lue lisää väkivallasta Nettiturvakoti -sivustolta.

Miten turvakotiin pääsee?

  • Turvakotiin voi hakeutua suoraan tai ottamalla yhteyttä puhelimitse 050 355 6707
  • Turvakoti on auki ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä
  • Turvakodissa oleminen on aina asiakkaalle maksutonta
  • Turvakoti sijaitsee os. Hattelmalantie 25 P (4.krs), Hämeenlinna
  • Hämeenlinnan turvakodin esite
Kuva Hämeenlinnan turvakoti

Millaista on turvakodilla?

Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakoti tarjoaa akuuttiin tilanteeseen ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Kriisiavun lisäksi turvakodista saa tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen. Turvakodilla etsitään yhdessä ratkaisuja ja voimavaroja turvallisempaan tulevaisuuteen. Asiakkaalle tai perheelle annetaan käyttöön oma huone turvakotiasumisen ajaksi. Huoneessa on oma kylpyhuone ja WC, sängyt ja minikeittiö. Huoneessa on myös oma jääkaappi ja pieni pakastin. Turvakodissa on henkilöstä ympäri vuorokauden.

Mitä tarvitset mukaasi turvakotiin tullessa?

Jos tilanne sallii, niin pakkaa mukaasi henkilökohtaiset lääkkeesi, puhelimesi, laturin, pankkitunnuksesi, lompakon sekä henkilöpaperisi ja avaimet.  Hyvä on myös ottaa vaihtovaatetta sekä omat hygieniatarvikkeet.
Kotiin jäänyt osapuoli saa apua väkivaltatyön avopalveluista

 

Tietoja turvakodin esteettömyyteen liittyen

Turvakodin oven lähelle pääsee helposti autolla. Turvakodilla ei ole erikseen merkittyjä esteettömiä autopaikkoja. Autopaikkoja on kuitenkin hyvin saatavilla piha-alueella ja auto on mahdollisuus pysäköidä siten, että esim apuvälineen kanssa liikkuminen on mahdollista. Lisätietoja esteettömästä pysäköinnistä saat turvakodin henkilökunnalta.

Tullessasi turvakotiin, pyydämme soittamaan henkilökunnalle, joka opastaa sinut oikealle ovelle ja auttaa turvakodille saapumisessa.

Turvakoti sijaitsee 4. kerroksessa, turvakodin tiloihin pääsee hissillä. Hissi toimii turvallisuussyistä ainoastaan henkilökunnan avaimella.

Turvakodilla on yksi esteetön huone, jossa on esteetön wc- ja peseytymistila. Turvakodin yhteisissä tiloissa liikkuminen on mahdollista myös apuvälineen kanssa.

Ota yhteyttä

Hämeenlinnan turvakoti

Avoinna ympäri vuorokauden läpi vuoden
Os. Hattelmalantie 25 P-rakennus, 4.kerros 13100 Hämeenlinna
Puh. 050 355 6707 päivystys

Hanna Haapanen
Turvakodin johtaja, sosiaalityöntekijä