Parisuhteen päättyminen on muutos kaikille perheenjäsenille.

Vanhempien ero heijastuu aina myös lasten elämään. Lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja oman selviytymisen tueksi on mahdollista saada tukea ja apua eron herättämiin kysymyksiin sekä tunteiden jäsentelyyn. Vanhempien välinen yhteistyö ja sovinnollisuus eron jälkeen tukevat lasta sopeutumaan muutoksiin.

Tarjoamme maksuttomia, matalan kynnyksen palveluita joustavalla ajanvarauksella!

Yksilö- ja paritapaamiset aikuisille, lapsille ja nuorille

Yksilöllistä keskustelutukea eroon ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä

Tukea yhteistyövanhemmuuteen ja lapsen näkökulman huomioimiseen

Lapsille ja nuorille toiminnallisia menetelmiä keskustelun tueksi

Asiakas voi ottaa suoraan yhteyttä varaamalla ajan työntekijälle joko sähköisen ajanvarauksen (nettisivujen etusivulla) tai puhelinsoiton kautta.

Tapaamisia on asiakkaan tarpeen mukaan 1-5 ja ne ovat maksuttomia. Asiointi on mahdollista myös anonyymisti.

Eron ensiapupiste

Koskettaako ero sinua tai lähipiiriäsi? Oletko eroamassa tai jo eronnut vanhempi? Mietityttävätkö lapsiin tai lastenlapsiin liittyvät asiat erossa? Haluatko tietoa eroon liittyvistä palveluista ja keskustelutukea perheesi tilanteeseen?

Eron ensiapupiste tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti tukea erotilanteessa sekä ohjausta oikeiden palveluiden piiriin.

Eron ensiapupiste on auki ajanvarauksella. Voit valita haluatko tavata työntekijän kasvokkain Hämeenlinnan seudulla vai sopiiko sinulle paremmin etätapaaminen videon tai puhelun välityksellä. Työntekijä ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi tapaamisen toteutustavan ja paikan.

Varaa aika sähköisestä varausjärjestelmästä

Eron ensiapupisteellä tapaat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen lapsi- ja perheasioiden ammattilaisia, Kanta-Hämeen perhetyö ry:n Ero lapsiperheessä-työntekijöitä sekä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheneuvojia.

Lasten erovertaisryhmä

Lasten erovertaisryhmässä tuetaan lasta käsittelemään vanhempiensa eroa omista kysymyksistään käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Tunteiden löytäminen, sanoittaminen ja hyväksyminen on osa vertaisryhmän antia.

Vanhempien eroa käsitellään ryhmässä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti, leikkien, pelaamisen, piirtämisen ja puhumisen kautta.

Ryhmä tukee lasta hyväksymään vanhempiensa eron osaksi omaa elämäänsä.

Ryhmän koko on 4-7 lasta ja on suositeltavaa, että erosta on sen verran aikaa, että lapsen arki on vakiintunutta ja hän on ehtinyt elää riittävästi eron jälkeistä elämää (esim. 6kk).

Ryhmään tulevat lapset ja heidän vanhempansa tavataan ennen ryhmän alkua.

Ohjaajina toimivat Kanta-Hämeen perhetyö ry:n koulutetut erovertaisryhmänohjaajat.

Ryhmä on osallistujille maksuton. Seuraavan ryhmän alkamisajankohtaa voi tiedustella Viivi Törröseltä, viivi.torronen@ khetk.fi.

Kaksi kotia -sovellus yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa.

Sovellus sisältää elementit vanhempien toimivan yhteistyön edistämiseen ja lapsen asioiden hoitamiseen. Lapsen asioiden hoitaminen on sujuvaa ja yhteistyö on helpompaa.

Kalenteri lapsen arjen ja tapaamisten suunnitteluun

Chat- palvelu keskusteluun vanhempien ja lasten tai vain vanhempien kesken

Tukea ja tietoa eron jälkeiseen elämään ja lapsen aseman huomioimiseen

Tutustu sovellukseen ja lue lisää TÄSTÄ

Apua eroon-sivusto

Apua eroon-sivustolle on koottu paljon tietoa eroon liittyen. Vinkkaa sivustosta asiakkaalle tai käy itse katsomassa vaikkapa paikkakuntakohtaiset tiedot eropalveluista.

Linkki Apua eroon-sivustolle

Ota yhteyttä

Lisätietoja:

Viivi Törrönen 044 500 5490

sähköposti: viivi.torronen@khetk.fi