Oletko miettinyt, että voisit tehdä elämässäsi muutakin
kuin istua vankilassa väkivaltarikosten vuoksi?
Ota yhteyttä, me autamme!

Aggredi auttaa katuväkivallan tekijöitä

Aggredissa tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Aggredissa ei edellytetä päihteettömyyttä eikä rikoksettomuutta. Riittää että sinulla on motivaatiota pyrkiä kohti väkivallatonta elämää.

Aggrediin osallistuminen on vapaaehtoista eikä maksa mitään. Aggredissa voit käydä niin pitkään kuin koet siitä itse hyötyväsi. Aggredissa voit keskustella luottamuksellisesti puolueettomalla maaperällä. Tarkoitus ei ole kertoa sinulle, mikä on oikein tai mikä on väärin. Aggredissa voit kertoa oman tarinasi ilman seurausten pelkoa. Kohtaamisten kulmakivinä ovat aina puolueettomuus, kunnioitus, tuomitsemattomuus ja luottamus.

Aggredin työntekijät ovat väkivaltatyön ja palveluverkoston ammattilaisia, joilla on hyvät mahdollisuudet tukea asiakkaita kohti rikoksetonta elämää toimimalla rinnalla kulkijoina kohti muutosta.

Aggredin kohderyhmät

Työmuoto on suunnattu 18–49 vuotiaille kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille tai kodin ulkopuolisen väkivallan tekoa suunnitteleville.

Alle 18-vuotiaiden asiakkaiden kanssa voidaan työskennellä jos kyseessä on ehdotonta vankeusrangaistusta suorittava tai vakavaa väkivaltarikosta, esimerkiksi koulu- tai joukkosurmaa suunnitteleva henkilö.

Asiakkuuden taustalla voi olla esimerkiksi:

  • Impulsiivinen väkivalta
  • Vakavasti väkivallalla oireilevat tai omaa väkivaltaisuuttaan pohtivat henkilöt
  • Rikollisista ryhmittymistä irtautuvat sekä heidän lähipiirinsä​​
  • Fantasiapohjainen väkivalta​
  • Ääriajatteluun liittyvä väkivalta

Lähisuhde- tai seksuaaliväkivaltaa tehneet asiakkaat ohjaamme paremmin heille sopiviin palveluihin. Mikäli asiakas on tehnyt esimerkiksi sekä lähisuhde- että kodin ulkopuolista väkivaltaa, voimme yhdessä keskustella onko työmuotona hyödyttävämpää lähisuhdeväkivaltatyö vai Aggredin asiakkuus. 

Aggredi Kanta-Häme

Aggredi toiminta käynnistyi Kanta-Hämeessä keväällä 2024. Toimimme STEA:n hankerahoituksella, joka on myönnetty ajalle 2024–2026. Toimitilamme sijaitsevat Hämeenlinnassa, mutta toimintaan voi hakeutua asiakkaaksi yli maakuntarajojen.

Aggredi on HelsinkiMissiossa kehitetty kodin ulkopuoliseen väkivaltaan keskittyvä työmuoto. Helsingissä Aggredi on toiminut vuodesta 2006 lähtien. Aggredista voit lukea lisää osoitteessa aggredi.fi

Miten mukaan Aggrediin?

Merkityksellistä ei ole se mitä olet tehnyt vaan se mitä aiot tehdä tulevaisuudessa.

Voit ottaa itse yhteyttä Aggredin työntekijöihin ja sopia tapaamisesta. Aggrediin voi ohjautua myös jo vankeusrangaistuksen suorittamisen aikana tai se voi olla yksi koevapauden toimintavelvoitteen muoto. Asiakkuuteen voi ohjata myös viranomainen tai työntekijä, joka kokee asiakkaan hyötyvän Aggredi-työskentelystä. 

Yhteystiedot

Aggredi Kanta-Häme

Raatihuoneenkatu 7 A, 13100 Hämeenlinna

Anu Heikkilä
Väkivaltayön asiantuntija
Emilia Koskinen
Väkivaltatyön asiantuntija

Ota yhteyttä
HUOM! Vain Aggredin työntekijät voivat lukea tämän yhteydenottolomakkeen kautta lähetettyjä viestejä.