Ota väkivalta ja turvallisuus puheeksi – vaikuta ja välitä!

Naisjärjestöt yhteistyössä – Nytkis Kanta-Häme järjestää naistenpäivän verkkoseminaarin väkivallan vastaisesta työstä Kanta-Hämeessä. Vuosittain noin 700 000 naisen arvioidaan joutuvan väkivallan kohteeksi tai uhatuksi lähisuhteissaan Suomessa. Lähisuhdeväkivalta koskettaa myös ikäihmisiä ja miehiä. Sen ehkäisy ja siihen varhainen puuttuminen on tärkeitä väkivallan kohteeksi joutuneen toipumiselle, väkivallattoman toiminnan oppimiselle ja myös taloudellista kunnalle. Lähisuhdeväkivalta aiheuttaa Suomessa vuosittain 90 miljoonan euron kustannukset. Keskisuuressa kunnassa se tarkoittaa vuodessa 1,2 miljoonaa euroa, valtuustokaudessa lähes 5 miljoonaa euroa.

Lähisuhdeväkivallan kierre on katkaistavissa. Se ei kuitenkaan tapahdu ilman apua. Avun hakemiseen on iso kynnys tai apua ei osata hakea. Väkivalta perheissä ei ole perheen sisäinen asia ja siitä ei pidä vaieta.

Naistenpäivän verkkoseminaari haastaa pohtimaan tarvitseeko hyvässä kunnassa kotona pelätä, rohkaisee ottamaan turvallisuutta ja väkivaltaa puheeksi sekä antaa tietoa siitä mikä on Kanta-Hämeen maakunnallinen perhe- ja lähisuhdeväkivallan haittojen ehkäisytyön toimintaohjelma. Tilaisuudessa näistä aiheista alustaa Hämeenlinnan kaupungin lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä Jonna Laitonen, Kanta-Hämeen perhetyö ry:n Hämeenlinnan turvakodin johtaja Maria Svetloff ja kriisityöntekijä Päivi Salmén. Keskustelun johdattelijana toimii Nytkis Kanta-Hämeen puheenjohtaja, kansanedustaja Mirka Soinikoski.

Verkkoseminaari toteutetaan maanantaina 8.3.2021 klo 18–19 ja se on kaikille avoin keskustelutilaisuus. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Paula Arbelin, Kanta-Hämeen perhetyö ry 044 743 9972