Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus VOI KUKKIA

Suomessa on arviolta 45 000 sijoitetun lapsen vanhempaa.

Kriisistä on mahdollista selvitä. Mikä auttaa? Miten sinä voit auttaa?

Sijoitettujen lasten vanhempia on keskikokoisen suomalaiskaupungin verran. Lapsen huostaanoton koskettamia aikuisia on joka kunnassa ja useimmilla työpaikoilla. Huostaanotto leimaa ja aiheuttaa häpeää. Moni elää kuluttavaa kaksoiselämää: toista kotona, toista työpaikalla, jopa oman suvun keskellä.
Mitä sinä voisit tehdä auttaaksesi?

Tämä ilmainen infotilaisuus on tarkoitettu auttamistyötä tekeville, terveydenhuollon ammattilaisille, henkilöstön hyvinvoinnista vastaaville, sijoitettujen lasten läheisille eli kaikille, jotka kohtaavat työssään tai arjessaan huostaanotettujen lasten vanhempia. Pohditaan yhdessä sitä, mikä auttaa.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kanta-Hämeen perhetyö ry, Riihimäen kaupunki ja VOIKUKKIA-toiminta. 

 

AIKA:                  keskiviikkona 23.5.2018 klo 12:00 – 15:00

PAIKKA:            Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna >> www.hameenlinnankumppanuustalo.fi

ILMOITTAUDU: 16.5. mennessä linkistä >> www.webropolsurveys.com/S/52AD21B149F6C52D.par
mukaan mahtuu 65 osallistujaa

OHJELMA:

12:00 – 13:15  VOIKUKKIA-asiantuntija Mareena Heinonen ja toinen kokemusasiantuntijavanhempi kertovat kohtaamisista, tuesta, yhteistyön karikoista ja toimivien suhteiden voimasta. Mitä ne merkitsevät itselle, lapselle ja lapsen tulevaisuudelle?

13:15 – 13:45 Kahvit

13:45 – 14:15 Läheistyön kehittäjä Tarja Hiltunen Sininauhaliitosta tutki väitöskirjassaan huostaanotettujen lasten äitien voimaantumista. Mikä sitä estää ja mikä vahvistaa? Mistä tutkimukseen haastatellut vanhemmat olivat saaneet tukea ja voimaa?

14:15 – 15:00  Riihimäen ja Hämeenlinnan vertaistukiryhmät ja vanhempainkahvilat esittäytyvät.

VOIKUKKIA-nimikyltilliset osaavat kertoa lisää ryhmistä, avoimista tapaamisista ja sijoitettujen lasten vanhempien tukemisesta. Tule juttelemaan!