Ryhmä sinulle, joka kaipaat tukea synnytykseen ja vauva-aikaan valmistautumiseen
18.2. – 1.4. 2019, maanantaisin klo 17.00-19.30
(Kuopion ensikotiyhdistys, Haapaniementie 10)

Ryhmä on ammatillisesti ohjattu, suljettu vertaisryhmä, johon otetaan ensisijaisesti ensimmäistä lastaan odottavia. Ryhmästä voit saada tukea, jos vauvan odotukseen, synnytykseen tai tulevaan vauva-aikaan liittyy pelkoa, jännitystä tai epävarmuutta. Ryhmän tavoitteina ovat omien voimavarojen ja selviytymiskeinojen löytäminen, tunnesuhteen vahvistuminen vauvaan sekä vertaisuuden vahvistuminen. Ryhmään mahtuu 6 odottajaa. Puolisot tai synnytyksen tukihenkilöt osallistuvat yhdelle tapaamiskerralle. Parhainta aikaa osallistumiseen ovat raskausviikot 20-30.

Ryhmässä (8 tapaamiskertaa) keskustellaan vauvan odotukseen, synnytykseen ja vauva-aikaan liittyvistä aiheista sekä tehdään liike-, ääni- ja rentoutusharjoituksia, joiden avulla voi valmistautua tulevaan synnytykseen ja vuorovaikutukseen vauvan kanssa. Aikaa jätetään myös vapaalle keskustelulle ja rennolle yhdessä ololle. Yksi tapaaminen järjestetään lisäksi vauvojen syntymän jälkeen.

”Raskauden tuomista ajatuksista ja muutoksista on voinut puhua avoimesti. Ryhmäläiset ovat tsempanneet toisiaan. Yhteys ryhmään jatkuu edelleen.”

”Ryhmän kautta on tullut mielenrauha, koska on saanut paljon tarpeellista tietoa odotusajasta, valmistautumisesta ja synnyttämisestä, sekä erityisesti miten voi olla aktiivinen itse.”

RYHMÄÄN OSALLISTUMINEN ON MAKSUTONTA. Ilmoittautuminen 8.2.2019 mennessä.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Baby Blues – työntekijä, kätilö, Laura Lahti puh. 044 3697202 tai laura.lahti@kuopionensikoti.fi