Merkkipäivää juhlistetaan jakamalla lapsiperheille synttärikasseja.

Kuopion ensikotiyhdistys juhlii marraskuussa 75-vuotista taivaltaan ilahduttamalla lapsiperheitä synttärikassein.

“Haluamme juhlistaa merkkipäiväämme yhdessä lapsiperheiden kanssa ja ilahduttaa heitä jalkautumalla kaupungille jakamaan yllätyskasseja. Samalla haluamme lisätä tietoisuutta toiminnastamme”, kertoo Kuopion ensikotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Pehkonen.

Synttärikassista löytyvä muumimuki nostaa hymyn huulille joka aamu, ja itse kassikin ilahduttaa pitkään. Iloista kangaskassia voi perheessä käyttää vaikka ostoskassina tai jumppapussina.

 

Kuopion ensikotiyhdistys Lasten oikeuksien päivän tapahtumassa 20.11.

Yllätyskasseja jaetaan mm. Lapsen oikeuksien päivän tapahtumassa lauantaina 20.11. kello 10–12 Kuopion museolla (Museokatu 1). Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuopion ILONA-verkoston kanssa.

Lisäksi kasseja jaetaan 15.–21.11. leikkipuistoissa ja muissa perheiden suosimissa paikoissa yhteensä 300 kpl. Paikoista ja ajoista kerromme lisää yhdistyksen some-kanavissa.

Kassit on toteutettu OP Pohjois-Savon lahjoitusvaroin.

 

Jokainen on turvassa – jo vuodesta 1964

Vuonna 1964 perustettu Kuopion ensikotiyhdistys on kansalaisjärjestö. Toiminnan alkuaikoina keskiössä olivat yksinäiset äidit. Yhteiskunnan muutosten myöstä toiminta on laajentunut koko perhettä koskevaksi.

Toiminnan ytimessä ovat nykyään luotettavat ja ennaltaehkäisevät lastensuojelu- ja perhepalvelut Kuopion ja Pohjois-Savon alueella. Työntekijämme ovat koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Yhdistys tukee pienten lasten vanhempia ja vauvaa odottavia perheitä, kun perheessä on uupumusta, päihdeongelmia, lähisuhdeväkivaltaa tai eroon liittyviä pulmia. Myös vapaaehtoiset ja vertaiset tarjoavat arvokasta tukea mm. mm. doulatoiminnan ja vauvaperhekahvilan kautta.

Toimintavuonna 2020 Kuopion ensikotiyhdistyksen piirissä oli lähes 500 yksilöasiakasta. Erilaisia ryhmiä ja kahviloita järjestettiin lähemmäs sata kertaa. Näissä avopalveluissa kohtasimme yksilö- ja ryhmäasiakkaita yli viisi tuhatta kertaa.

Pandemiavuonna 2020 tapasimme koulutuksissa, tapahtumissa ja toiminnanesittelyissä noin 770 henkilöä. Saavutimme siis vain murto-osan siitä väkimäärästä, jonka tapasimme esimerkiksi vuonna 2019, jolloin pääsimme esittelemään toimintaamme lähemmäs viidelle tuhannelle henkilölle.

Tämänkin vuoksi on tärkeää juhlistaa näyttävästi juhlavuottamme tänä vuonna ja palautua yhteisömme mieliin!

 

Haluatko auttaa?

Haluatko auttaa? Liity mukaan Kuopion ensikotiyhdistyksen jäseneksi!

Vapaaehtoiseksi voit ryhtyä lukuisilla tavoilla: tapahtumien suunnittelijana, valokuvaajana, rakentajana, kuljettajana tai vaikkapa soittajana!

Liity nyt: https://ensijaturvakotienliitto.fi/kuopionensikoti/tule-mukaan/liity-jaseneksi/

 

Tutustu työhömme
www.kuopionensikoti.fi
Facebook: @kuopionensikotiyhdistys
Twitter: @KuopionEnsikoti

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Pirjo Pehkonen
toiminnanjohtaja
puh. 044 3697 220
pirjo.pehkonen@kuopionensikoti.fi