Uniohjaustoimintaa tekevä työntekijämme Paula Laakkonen on kevään aikana suorittanut pediatrisen uniohjaajan täydennyskoulutuksen (3 op) Tampereen ammattikorkeakoulussa.

– Vaikka työkokemusta ja osaamista unipulmien ratkaisuun onkin jo kertynyt, niin silti oli hyvä peilata omia ammatillisia käsityksiä alan asiatuntijoiden kanssa. Kyllä tämä syvensi tietoon pohjautuvaa osaamistani, tiivistää Paula koulutuksen annista.

Koulutuksessa käsiteltiin mm. unen fysiologiaa, varhaista vuorovaikutusta ja kiintymyssuhdeteoriaa uniohjauksen näkökulmasta, uniongelmien kartoittamista ja taustatekijöiden tunnistamista, unitaitojen preventiivistä tukemista ja uniongelmien lääkkeetöntä hoitamista sekä erityisten tarpeiden tunnistamista ja moniammattilista yhteistyötä uniongelmissa.

Unihaasteet vaativat vanhempien kanssa yhteistä perheen tilanteen avaamista. Toisinaan saatetaan huomata, että jokin muu asia on lapsen arjessa vinksallaan, jolloin tarvitaan muunlaista tukea lapselle tai koko perheelle. Sitten etsitään se palvelu tai ammattilainen, joka parhaiten auttaa eteenpäin, kuvaa Paula unipulmien ratkomista.

 

Uniohjausta meiltä saa Paulalta p. 044 369 7219 ja Lauralta p. 044 369 7202