Luonnolla on merkillinen voima auttaa meitä käsittelemään ylitsepääsemättömiltä tuntuvia, jopa musertavia ajatuksia ja tunnistamaan omia tarpeitamme. Luonto tarjoaa elpymisen kokemuksen lisäksi meille myös paikan olla vuorovaikutuksessa toisiimme ”ei kenenkään maalla” ja kokea yhteyttä.

”Yksi ainoa auringonsäde riittää hävittämään miljoonia varjoja”

Fransiskus Assisilainen

Näistä ajatuksista lähdimme opinnäyteyhteistyössä Centrian sosionomitutkintoa suorittavan yhdistyksen työntekijämme kanssa ideoimaan ajatusta matalankynnyksen luontoavusteisesta oppaasta, joka rohkaisisi asiakastyötä tekevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia siirtymään toimistotiloista ulos avaraan luontoon. Opinnäytetyönä syntyi Vuorovaikutustaitoja luonnosta – Green care- opas asiakastyöhön.


Opas on laadittu osana Kokkolan ensi – ja turvakoti ry:n Rakkautta ja tekoja – vahvistavaa luonto – ja eläinavusteista toimintaa lapsille ja aikuisille projektia 2021-2023 ja Centrian ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutuksen opinnäytetyötä.

Opas sisältää perustietoa Green Caresta ja luonnon hyvinvointivaikutuksista, käytännön ohjeita luontoon lähtemiseen, sekä matalankynnyksen luontoavusteisia harjoitteita. Lisäksi saat listan Keski-Pohjanmaan upeista luontokohteista, jotka ovat täydellisiä ympäristöjä toteuttaa luontoavusteisia vuorovaikutusta vahvistavia harjoitteita yhdessä asiakkaan kanssa.

Oppaan myötä haluamme tarjota sinulle, sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, mahdollisuuden löytää voimaa ja inspiraatiota luonnosta työhösi ammattilaisena. Vuorovaikutustaitoja luonnosta-opas on suunniteltu erityisesti sinua varten, joka kaipaat uusia menetelmiä työhösi. Opas tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja käytännön ideoita luontoavusteisuuden hyödyntämiseen asiakastyössä.

Ole siis hyvä, lataa opas ja avaa itsesi luonnon tarjoamille vuorovaikutuksellisille hetkille yhdessä asiakkaidesi kanssa.

Toivomme sinulle inspiroivia oivalluksen hetkiä!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lataa opas käyttöösi, täältä!


Pst! Jaa ajatuksesi ja kokemuksesi oppaan käytöstä kanssamme! Yhteydessä voit olla silja.karhumaa(at)kokkolanensijaturvakoti.fi