Pohjois-Savon hyvinvointialueen HYTE – ja osallisuuspalvelualue ja Pohjois-Savon Väkivaltatyön verkoston toimijat pitävät yhdessä Uskaltaako väkivallasta, kertoa, kysyä ja puuttua? -kampanjapäivän 29.9.2023 klo 12 -16, Kauppakeskus Apajassa.

Ajankohta osuu sopivasti juuri ennen YK:n kansainvälistä väkivallattomuuden päivää.

Moni ei uskalla kysyä ja ottaa väkivaltaa puheeksi, koska kokee että keinoja auttamiseen ei ole. Apua ei myöskään haeta, koska pelko ja häpeä voivat olla liian suuria. Kampanjapäivällä halutaan muistuttaa, että apua ja tukea on saatavilla niin väkivaltaa kokeneille kuin väkivallan tekijöille matalalla kynnyksellä. Suomessa niin lapset, nuoret kuin aikuiset kohtaavat väkivaltaa tai sen uhkaa arjessaan esimerkiksi koulukiusaamisen tai lähisuhdeväkivallan muodossa. 

Kampanjapäivän toteuttavat yhdessä: Pohjois-Savon hyvinvointialue HYTE – ja osallisuus palvelualue, Kuopion turvakoti, Perhekeskuskehittäminen, Setlementti Puijola, Kuopion Ensikotiyhdistys ry, Miessakit ry, Lyömätön linja, Rikosuhripäivitys (RIKU), Nuorten Palvelu ry / Turvallisten tilojen Kuopio -hanke, Zonta-kerho Kuopio I ry., Kuopion kriisikeskus / Turvallinen perhe -toiminta.