Tämä sivusto on suunnattu ammattilaisille ja asiantuntijoille sekä muille työssään perhe- ja lähisuhdeväkivallasta tietoa tarvitseville. Mikäli  etsit apua ja tukea väkivaltaan, vieraile Nettiturvakodissa. Nettiturvakoti tarjoaa apua, tukea ja tietoa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeville ja sitä käyttäville sekä heidän läheisilleen. 

Perhe- ja lähisuhdeväkivallasta puhutaan, kun henkilö on väkivaltainen nykyistä tai entistä kumppaniaan, lastaan, lähisukulaistaan tai muuta läheistä ihmistä kohtaan. Perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa työssään kohtaavan ammattilaisella ja asiantuntijalla tulisi olla riittävä määrä tietoa ja taitoa tunnistaa ne tilanteet, joissa väkivaltaa esiintyy. Lisäksi on tärkeää osata ottaa väkivalta puheeksi sitä kohtaavan tai käyttävän ihmisen kanssa sekä tukea häntä avun hakemisessa. Tieto auttaa tunnistamaan väkivallan ja puuttumaan siihen, jotta perhe- ja lähisuhdeväkivalta ei jää jälleen kerran perheen tai läheisten yhteiseksi, hiljaiseksi salaisuudeksi. Vaikeneminen vain pahentaa asiaa ja jo asiasta puhuminen voi auttaa väkivallan kierteen katkaisemisessa.

Tälle sivustolle on koottu ammattilaisia ja asiantuntijoita hyödyttävää tietoa sekä esimerkkejä. Tieto on tiiviissä ja helposti löydettävässä muodossa, jotta siihen olisi aikaa tutustua kiireisen työarjen ohella. Nettiturvakodin sivusto toimii tämän sivuston rinnalla, joten osa tällä sivustolla esitellystä tiedosta ohjaa Nettiturvakotiin.

Ota väkivalta rohkeasti puheeksi! Katkaistaan väkivallan kierre yhdessä.

Nettiturvakoti on pääasiallisesti suunnattu perhe- ja lähisuhdeväkivallan kokijoille, tekijöille sekä läheisille, mutta se sisältää paljon hyödyllistä tietoa sekä työkaluja myös ammattilaisille ja asiantuntijoille. Lisäksi apua ja tukea kaipaavan henkilön voi ohjata tutustumaan Nettiturvakodin materiaaleihin.

Pikalinkit Nettiturvakodin eri sisältöihin:
Näin haet apua 
Tunnista väkivalta 
Selviytyjien tarinat 
Info ja materiaali 
Nuoret

Onko sinulla kehitysehdotuksia tai palautetta tähän sivustoon liittyen? Olisitko kiinnostunut tilaamaan esimerkiksi peruskoulutuksen perhe- ja lähisuhdeväkivallasta tai sen tietystä erityisalueesta?

Ota yhteyttä liiton perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisy -tiimiin! Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

Enska: lähisuhdeväkivalta

Lue Jäsenlehti Enskan artikkelit, jotka käsittelevät väkivaltaa.

Lue kaikki

Turvakodit ja avopalvelut auttavat

Turvakodista saa välittömän suojan lisäksi keskusteluapua ja neuvoja perheväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Lue turvakodeista

Selvitys turvakotien vaikutuksista

turvakotityonaSelvityksen mukaan turvakodin tarjoama apu on kattavaa ja auttaa pääsemään eroon väkivallasta. Lue selvitys

Ota yhteyttä

Perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisy -tiimi sekä muut liiton asiantuntijat.

Ilona Mäki
projektipäällikkö
Jaana Autto
Niina Remsu
Pernilla Hindsberg
lasten ja nuorten chat
Riina Karjalainen
Tiina Muukkonen
Tuulia Kovanen
Veli-Matti Toikka
asiantuntija, projektipäällikkö