Vauvapysäkki – ryhmät syksyllä 2021

Raskaana oleville suunnatuissa ryhmissä harjoitellaan stressin tunnistamista ja säätelytaitoja sekä valmistaudutaan vauvaperheen arkeen. Ryhmät sisältävät kehollisia ja mindfulness-pohjaisia harjoituksia. Vauvapysäkki- ryhmät käynnistyvät  Rovaniemellä, Kokkolassa ja Oulussa.

Ryhmä on suljettu ryhmä, jonka ohjaamisesta vastaavat ammattilaiset.

Ryhmiin voi hakeutua itse tai työntekijöihin voi ottaa yhteyttä yhdessä esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan kanssa.

Lisätietoja ryhmistä

Rovaniemi
Ryhmä alkaa 1.10.2021 Rovaniemellä. Tarvittaessa ryhmä järjestetään etäyhteydellä.
Maritta Seppänen, p. 040 837 3005

Kokkola
Ilmoittaudu mukaan 23.9. mennessä. Ryhmä alkaa 27.9.2021
Satu Vesisenaho p. 044 9016386

Oulu
Ryhmä on jo täynnä.
vauvatalo@oetk.fi

Vauvapysäkki video- ja podcast -sarja

Vauvapysäkillä tarkastellaan stressiä vauvaperheissä. Videoissa kuvataan tavallisia vauva-arjen stressaavia tilanteita ja löydetään tapoja selvitä.

Podcasteissa syvennytään videoiden teemoihin ja mietitään sitä, mitä stressi oikeastaan on ja mikä raskausaikana ja vauvaperheessä stressaa. Jokaisessa jaksossa vieraiden kanssa pohditaan myös arjen keinoja stressinhallintaan.

Löydä itsellesi sopivat keinot rauhoittua

Ovesta ulos pääseminen on vauvaperheessä joskus todella vaikeaa ja stressikäyrä nousee. Kaikilla on kuuma, vauva itkee väsymystä ja tukalaa oloa ja perillä pitäisi olla jo. Vauva aistii vanhemman stressin ja rauhoittumiskeinojen löytäminen auttaa eteenpäin ylivoimaisesta tilanteesta.

Toinen aikuinen auttaa rauhoittumaan

Väsymys kiristää molempien vanhempien pinnaa. Kinaa voi tulla pienistä ja suurista asioista. Luja luottamus toiseen ja hoitovastuun jakaminen auttaa selviämään ylivoimaisista ja stressaavista tilanteista.

Sanoita vauvalle omia tunteitasi

Mielikuvat vanhemmuudesta ja todellisuus eivät aina kohtaa ja arkiset tilanteet voivat tuntua hetkittäin ylivoimaisilta. Tietoinen rauhoittuminen auttaa huomaamaan omia tunteita ja löytämään keinot palata vauvan luo.