Vauvapysäkki on video- ja podcast – sarja stressistä vauvaperheen näkökulmasta. Videoissa kuvataan tavallisia vauva-arjen stressaavia tilanteita ja löydetään tapoja selvitä.

Podcasteissa syvennytään videoiden teemoihin ja mietitään sitä, mitä stressi oikeastaan on ja mikä raskausaikana ja vauvaperheessä stressaa. Jokaisessa jaksossa vieraiden kanssa pohditaan myös arjen keinoja stressinhallintaan.

Löydä itsellesi sopivat keinot rauhoittua

Ovesta ulos pääseminen on vauvaperheessä joskus todella vaikeaa ja stressikäyrä nousee. Kaikilla on kuuma, vauva itkee väsymystä ja tukalaa oloa ja perillä pitäisi olla jo. Vauva aistii vanhemman stressin ja rauhoittumiskeinojen löytäminen auttaa eteenpäin ylivoimaisesta tilanteesta.

Toinen aikuinen auttaa rauhoittumaan

Väsymys kiristää molempien vanhempien pinnaa. Kinaa voi tulla pienistä ja suurista asioista. Luja luottamus toiseen ja hoitovastuun jakaminen auttaa selviämään ylivoimaisista ja stressaavista tilanteista.

Sanoita vauvalle omia tunteitasi

Mielikuvat vanhemmuudesta ja todellisuus eivät aina kohtaa ja arkiset tilanteet voivat tuntua hetkittäin ylivoimaisilta. Tietoinen rauhoittuminen auttaa huomaamaan omia tunteita ja löytämään keinot palata vauvan luo.