Vauvapysäkki on video- ja podcast – sarja stressistä vauvaperheen näkökulmasta. Videoissa kuvataan tavallisia vauva-arjen stressaavia tilanteita ja löydetään tapoja selvitä.

Podcasteissa syvennytään videoiden teemoihin ja mietitään sitä, mitä stressi oikeastaan on ja mikä raskausaikana ja vauvaperheessä stressaa. Jokaisessa jaksossa vieraiden kanssa pohditaan myös arjen keinoja stressinhallintaan.

Ajankohtaista Vauvapysäkillä

Vauvapysäkki – webinaari 14.4.2021

Vauvapysäkki – webinaari tarjoaa tietoa ja tukea vauvaa odottaville, vauvaperheille, heidän kanssaan työskenteleville sekä kaikille odotus ja vauva-ajan hyvinvoinnista kiinnostuneille.

OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN 

Vauvapysäkki – ryhmät

Vauvapysäkki- ryhmät käynnistyvät keväällä 2021 Rovaniemellä, Kokkolassa ja Kuopiossa. Kuopion ryhmä on jo täynnä, mutta Rovaniemelle ja Kokkolaan mahtuu vielä muutama osallistuja. Raskaana oleville suunnatuissa ryhmissä harjoitellaan stressin tunnistamista ja säätelytaitoja sekä valmistaudutaan vauvaperheen arkeen.

Jos ryhmä kiinnostaa, ota pikaisesti yhteyttä Stressistä säätelyyn – hankkeen työntekijöihin. Rovaniemen ryhmästä lisätietoja saat Maritta Seppäseltä p. 040 837 3005 ja Kokkolan ryhmästä Satu Vesisenaholta p.044 9016386.

Lisätietoja hankkeesta jonna.lehikoinen@etkl.fi

 

Löydä itsellesi sopivat keinot rauhoittua

Ovesta ulos pääseminen on vauvaperheessä joskus todella vaikeaa ja stressikäyrä nousee. Kaikilla on kuuma, vauva itkee väsymystä ja tukalaa oloa ja perillä pitäisi olla jo. Vauva aistii vanhemman stressin ja rauhoittumiskeinojen löytäminen auttaa eteenpäin ylivoimaisesta tilanteesta.

Toinen aikuinen auttaa rauhoittumaan

Väsymys kiristää molempien vanhempien pinnaa. Kinaa voi tulla pienistä ja suurista asioista. Luja luottamus toiseen ja hoitovastuun jakaminen auttaa selviämään ylivoimaisista ja stressaavista tilanteista.

Sanoita vauvalle omia tunteitasi

Mielikuvat vanhemmuudesta ja todellisuus eivät aina kohtaa ja arkiset tilanteet voivat tuntua hetkittäin ylivoimaisilta. Tietoinen rauhoittuminen auttaa huomaamaan omia tunteita ja löytämään keinot palata vauvan luo.