Tapaamispaikkatoiminta on ammatillisesti ohjattua palvelua, joka toteuttaa lapsen oikeutta molempiin vanhempiinsa. Palveluun kuuluvat valvotut ja tuetut tapaamiset, turvatut kotitapaamiset sekä valvotut vaihdot. Valvotuissa tapaamisissa työntekijä on tapaamisen ajan jatkuvassa näkö- ja kuuloyhteydessä lapseen ja vanhempaan. Tuetuissa tapaamisissa työntekijä on käytettävissä tapaamisen ajan.

Tapaamispaikkatoiminta mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen tapaamisen ja sen keskeisenä tavoitteena on ottaa huomioon lapsen etu tapaamisten toteuttamisessa. Tapaamispaikan palvelujen käyttämisen taustalla voi olla esimerkiksi vanhempien luottamuspula ja ristiriitaiset välit, päihde- ja mielenterveysongelmat, tapaamis- ja huoltoriidat, väkivalta tai sen uhka, kaappausuhka tai lapsen sijoitus.

Yhdistyksen työntekijä on lapsen edusta huolehtiva turvallinen aikuinen ja tapaamiset pyritään suunnittelemaan aina lapsi- ja perhekohtaisesti, mahdolliset erityistarpeet huomioiden. Toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen ja tapaajavanhemman suhdetta sekä vahvistaa vanhemmuutta.

 

Tapaamisia järjestetään sekä arkisin että viikonloppuisin. Tarkemmat aukioloajat voit tiedustella alla olevasta numerosta.

Tapaamispaikkatoiminta on asiakkaalle maksutonta, mutta edellyttää asiakkaan kotikunnan myöntämää maksusitoumusta. Valvonnan tarve on viranomaisen määrittelemä.

Yhteydenotot
Hanna Hirsimäki
p. 044 977 2022