Etelä-Pohjanmaan turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneille ja sen uhan alla eläville, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Lähisuhdeväkivalta on väkivaltaa, jonka tekijä on nykyinen tai entinen puoliso tai kumppani, lapsi tai puolison lapsi, vanhempi, muu lähisukulainen tai muu läheinen.

Turvakotiin hakeutumisen syynä ei tarvitse olla fyysinen väkivalta. Väkivalta voi olla esimerkiksi myös henkistä, taloudellista, seksuaalista, vainoa tai kulttuuriin tai uskontoon liittyvää.

Miten turvakotiin pääsee?

  • Turvakotiin voi tulla yksin tai yhdessä perheen kanssa.
  • Turvakotiin voi hakeutua suoraan tai ottamalla yhteyttä puhelimitse 050 575 0541 (24h)
  • Turvakoti on auki ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä
  • Turvakodissa oleminen on aina asiakkaalle maksutonta
  • Turvakoti sijaitsee os. Simunantie 10 A, 60200 Seinäjoki

Millaista on turvakodilla?

Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Mahdollisuuksien mukaan voit käydä turvakodista käsin töissä ja lapset voivat käydä päivähoidossa tai koulussa. Turvakoti tarjoaa akuuttiin tilanteeseen ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Kriisiavun lisäksi turvakodista saa tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen. Turvakodilla etsitään yhdessä ratkaisuja ja voimavaroja turvallisempaan tulevaisuuteen. Asiakkaalle tai perheelle annetaan käyttöön oma huone. Turvakoti tarjoaa myös ruuan, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatuotteet turvakotiasumisen ajaksi.  Turvakodissa on henkilöstä ympäri vuorokauden.

Mitä tarvitset mukaasi turvakotiin tullessa?

Jos pääset lähtemään turvakotiin rauhassa, niin pakkaa mukaasi henkilökohtaiset lääkkeesi, puhelimesi, laturin, pankkitunnuksesi, lompakon sekä henkilöpaperisi ja avaimet.  Hyvä on myös ottaa vaihtovaatetta sekä omat hygieniatarvikkeet.
Kotiin jäänyt osapuoli saa apua väkivaltatyön avopalveluista

Tietoja turvakodin esteettömyyteen liittyen

Turvakodin oven lähelle pääsee helposti autolla. Turvakodilta löytyy erikseen merkitty esteetön autopaikka. Autopaikkoja on muutenkin hyvin saatavilla piha-alueella ja auto on mahdollisuus pysäköidä siten, että esim apuvälineen kanssa liikkuminen on mahdollista. Lisätietoja esteettömästä pysäköinnistä saat turvakodin henkilökunnalta.

Tullessasi turvakotiin, pyydämme soittamaan henkilökunnalle, joka opastaa sinut oikealle ovelle ja auttaa turvakodille saapumisessa.

Turvakoti sijaitsee 3. kerroksessa, turvakodin tiloihin pääsee hissillä. Hissi toimii turvallisuussyistä ainoastaan henkilökunnan avaimella.

Turvakodilla on yksi esteetön huone, jossa on esteetön wc- ja peseytymistila. Turvakodin yhteisissä tiloissa liikkuminen on mahdollista myös apuvälineen kanssa.

Turvakodin jälkeen

Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi, mutta turvakodissa oleskelun kesto riippuu aina asiakkaan tilanteesta. Yleensä turvakodissa ollaan keskimäärin noin kaksi viikkoa.

Turvakodista saa apua turvakotijakson jälkeisen elämän järjestämiseen. Turvakodista käsin tehdään yhteistyötä tarvittavien viranomaisten kanssa.

Ota yhteyttä:

Päivystävä numero (24h): p. 050 575 0541
turvakoti@enstu.fi

Turvakodin sosiaalityöntekijä Tiina Lenkkeri p. 046 922 2422 (arkisin 8.00-15.30)
tiina.lenkkeri@enstu.fi