Puhuri auttaa kun perheessä on väkivaltaa
Perhekulma Puhurin lapsilähtöinen väkivaltatyön palvelu tarjoaa apua kaikille osapuolille, kun perheessä tai parisuhteessa on riitaisuutta, väkivaltaa tai sen uhkaa. Palveluun voi hakeutua pienemmänkin huolen herättyä. Palvelu on asiakkaalle maksuton.
Pelottaako kodin ilmapiiri? Uskallatko sanoa mielipiteesi? Onko suhteessasi väkivaltaa? Kuinka teillä riidellään? Pelottavatko omat ajatuksesi tai tekosi?
Oletko huolissasi lapsestasi? Onko lapsesi kohdannut väkivaltaa? Pelkäätkö tunteitasi vauvaa kohtaan? Onko kodin ilmapiiri kaikille turvallinen?
Aikuisten kanssa tehtävä työ ja vanhemmuustyö
Perhekulma Puhuri tarjoaa apua ja tukea molemmille vanhemmille riippumatta siitä, missä suhteessa he ovat tapahtuneeseen väkivaltaan. Työskentelyn tavoitteena on tukea vanhempia omassa vanhemmuudessaan ja auttaa luomaan vaihtoehtoisia toimintamalleja väkivaltaisen toiminnan sijaan. Vanhempia autetaan tulemaan tietoisemmaksi perheväkivallan vaikutuksista lapsen kasvuun ja kehitykseen, ja heidän kykynsä suojata lasta väkivallan vahingoittavilta vaikutuksilta lisääntyy. Lisäksi työskentelyssä tuetaan väkivaltakokemusten läpikäyntiä. Tapaamiskertojen tiheys määräytyy vanhemman ja koko perheen elämäntilanteen mukaan. Tapaamiset voidaan järjestää yksilö- tai parityöskentelynä. Voit halutessasi ottaa yhteyttä myös nimettömänä.
Jos perheesi tai parisuhteesi tilanne on kriisiytynyt tai muutosvaiheessa, älä epäröi hakea apua.
Yhteyttä voi ottaa myös etävanhempi, joka kaipaa tukea omaan tilanteeseensa.
Lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ
Lasten ja nuorten kanssa tehtävä väkivaltatyö tarjoaa yksilöllistä apua 0-17-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen tai läheisilleen. 0-3-vuotiaiden lasten työskentely tehdään yhdessä lähivanhemman tai -vanhempien kanssa.
Lapsen kanssa työskentelyssä keskiössä on lasten kokemuksen kuuleminen ja sen tuominen vanhempien tietoon. Työmenetelminä käytetään esimerkiksi erilaisia luovia ja toiminnallisia menetelmiä, leikkiä ja sen havainnointia, tunnetyöskentelyä, sekä erilaisia tehtäviä ja pelejä. Yhdessä lapsen kanssa pyritään luomaan turvallinen tila, joka mahdollistaa kokemusten läpikäymisen, sekä lapsen tunteiden ja ajatusten jakamisen.
Tavoitteena on perheen tilanteen rauhoittuminen, lapsen osallisuuden ja turvallisuuden lisääntyminen, ja että lapsi voimaantuisi, löytäisi ilon ja leikin elämäänsä sekä pystyisi elämään huolettomampaa ja turvallisempaa ikäisensä lapsen elämää. Tarvittaessa hänet ohjataan jatkotyöskentelyyn.
Lasten kanssa tehtävä työ edellyttää sosiaalitoimen maksusitoumuksen.
Lasten kaltoinkohtelun katkaiseminen – malli
Joskus väkivaltaisista toimintamalleista irrottautuminen ja uusien käyttäytymismallien oppiminen vie aikaa. Perhekulma Puhuriin on mahdollisuus päästä pidempikestoiseen (16–20 tapaamista) vanhempien ja lasten myönteistä vuorovaikutusta vahvistavaan työskentelyyn. Lapsen Kaltoinkohtelun Katkaiseminen on kognitiivis-behavioraalinen malli, jonka avulla tuetaan lapsiperheen turvallista vuorovaikutusta.
LKK-työskentely edellyttää sosiaalitoimen maksusitoumuksen.
Ohjeet asiakasohjaukseen ammattilaisille: https://ensijaturvakotienliitto.fi/tampereenensijaturvakoti/ammattilaisille/
Perhekulma Puhurin tilat ovat esteettömät.
Yhteystiedot
Perhekulma Puhuri
Puutarhakatu 11 C
33210 Tampere