Varhaista tukea vanhemmuuteen, vuorovaikutukseen ja lapsiperhearkeen. Toimintamuotoina vertaisryhmät, yksilöllinen tuki sekä jalkautuminen lapsiperheiden kohtaamispaikkoihin ja tapahtumiin.

Kieppi

Kieppi on intensiivinen vertaisryhmä vanhemmille ja lapsille (alle 3v). Ryhmä kokoontuu kolmena päivänä viikossa (klo 9.30-14.30) 10 viikon ajan. Ryhmään otetaan enintään viisi vanhempaa lapsineen. Toiminta tarjoaa sisältöä päiviin, mukavaa yhdessä tekemistä, vertaistukea ja mahdollisuuden pohtia omaa vanhemmuutta. Kieppi toiminta on perheille maksutonta. Ryhmiä järjestetään ympäri Eloisan aluetta. 

Tuhinaa ja tunteita

Tuhinaa ja tunteita-verkkoryhmä ensimmäisen vauvan vanhemmille. Ryhmässä jaetaan vauva-arkea, vahvistutaan vanhempana ja saadaan vertaistukea. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa TEAMSin välityksellä ja 1,5h kerrallaan. Ryhmään otetaan 4-6 vanhempaa. Voit osallistua ryhmään, jos asut Eloisan alueella ja sinulla on alle vuoden ikäinen vauva. 

Kannustava vuorovaikutus (ICDP) ryhmä 

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa vanhemmuutta sekä vahvistaa ja kehittää positiivista vuorovaikutusta lapsen ja vanhemman välillä. Ryhmä perustuu kansainväliseen ICPD ohjelmaan, jonka teemoja ryhmäkerroilla käydään läpi. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 8 viikon ajan, 1,5-2h kerrallaan. Ryhmään otetaan 4-6 osallistujaa.

VoimaRyhmä 

Vertaistukiryhmässä perheen hyvinvointia tuetaan vanhemman voimaantumisen kautta. Toiminnalliset tapaamiset luontoa ja luovuutta hyväksi käyttäen. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Tapaamiset toteutetaan ilman lapsia.  

Lapset puheeksi työskentely 

Haluaisitko jutella lapsesi arjesta, kavereista, perheestä ja vapaa-ajasta? Mitkä asiat sujuvat ja mitkä tuntuvat hankalilta? Keskustelun tavoitteena on yhdessä ymmärtää lapsen arkea kokonaisuutena ja miettiä, mitkä käytännön asiat jatkossa vahvistavat lasta ja koko perhettä. 

Vauvapysäkki 

Vauvapysäkkiryhmässä valmistaudutaan vauvan syntymään. Ryhmässä keskustellaan vanhemmuuteen liittyvistä teemoista ja harjoitellaan tietoisuustaitojaRyhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa.  

Yksilö– ja perhetapaamiset 

Jos oma vanhemmuus mietityttää ja kaipaat keskusteluapua, voit pohtia vuorovaikutustasi lapsen  kanssa, perheenne arkea ja hyvinvointiasi yksilö– tai perhetapaamisissa. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnasta omalla paikkakunnallasi: