Parisuhteen päättyminen on muutostilanne kaikille perheenjäsenille. Eroa pohtiessaan tai eron jälkeen  on hyvä hakea apua oman selviytymisensä tueksi sekä  mahdollisiin vanhemmuuden haasteisiin.

Vanhempien välinen yhteistyö ja sovinnollisuus eron jälkeen tukevat lapsen sopeutumista muutoksiin. Eron herättämien tunteiden läpikäyminen tekee eroon sopeutumisen ja eron jälkeisen elämän aloittamisesta helpompaa myös vanhemmille itselleen.

  • Suomalainen eroseminaari on luotettava, vakiintunut eroauttamisen muoto, josta saadut kokemukset ovat kaikkialla olleet erinomaisia. Se on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa osallistujat työskentelevät koulutettujen vetäjien johdolla.
   Lisätietoja :
   Jarmo Romo
   jarmo.romo@violary.fi
   Pasi Juuti 
   pasi.juuti@violary.fi 
  • Miesten asema tarjoaa tukea eronneille tai eroa harkitseville miehille ja pariskunnille.
   http://miestenasema.fi/
  • Tukea ja tietoa palveluista :  https://apuaeroon.fi/
  • Lapsiperheiden eroauttamisen palvelut Etelä-Savon alueella -opas löytyy tästä
  • Eroperheiden kanssa työskentelyn tueksi on mahdollista konsultoida moniammatillista Haastavat erot työryhmää Etelä-Savon alueella. Työryhmän esitteen löydät tästä ja yhteydenottolomakkeen tästä.

   Ota yhteyttä:
   Puheenjohtaja Olli Humalamäki
   olli.humalamaki@etelasavonha.fi
   p. 040-3597231
   Sihteeri Emmi Heikkinen
   emmi.heikkinen@violary.fi
   p.050-4768736
   Myös anonyymi konsultaatio on mahdollinen.

  • Eron ensiapupiste on avoinna parillisten viikkojen keskiviikkona klo 16-18 avoimessa kohtaamispaikka Kopassa. Eron ensiapupisteeltä saat yksilöllistä keskusteluapua sekä ohjausta ja neuvontaa eroa harkitessa tai eron eri vaiheissa. Myös eron kohdanneet läheiset ovat tervetulleita pisteelle.
   Pisteelle voit saapua ilman ajanvarausta sinulle sopivana ajankohtana ja pääset tapaamaan eroasioiden parissa työskentelevää ammattilaista.
   Mikäli toivot Eron ensiapupisteelle ajanvarausta, voit olla ennakkoon yhteydessä Mikkelin Perheneuvon puhelimeen sopiaksesi itselle keskusteluajan. Perheneuvon puhelimeen voit olla yhteydessä eroasioissa ja ajanvarauksen tiimoilta p. 015 15 411 4120 (ma-pe 09:00-14:00). Muiden kuntien numerot ja sähköiset yhteydenottolomakkeet löydät täältä. 
   Eron ensiapupisteen toimintaan pääset tutustumaan täältä https://youtu.be/CHOHlZ6itds
   Eron ensiapupisteen syksyn 2023 esitteen löydät tästä.