Tuotamme koulutuspalveluita julkisille ja yksityisille organisaatioille. Meillä on vankka kokemus lähisuhdeväkivaltatyön kouluttamisesta sekä monitoimijaisten toimintamallien rakentamisesta. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa juuri kyseisen organisaation tarpeisiin sopivan koulutuskokonaisuuden.

Lähiaikoina järjestettävistä, kaikille avoimista koulutuksista löydät tietoa alapuolelta.

Pyydä tarjous valmiista koulutuspaketista tai kerro toiveesi, niin räätälöidään koulutus juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi!

Lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilökoulutus

Kevät 2024

Etelä – Savon alueella järjestetään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilökoulutuksia kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin.

Lähisuhdeväkivallan avainhenkilökoulutus antaa valmiudet lähisuhdeväkivallan puheeksi ottoon ja väkivallan kokijan hyvään ja turvalliseen kohtaamiseen. Koulutuksessa tutustutaan THL:n suodatin- ja kartoituslomakkeeseen, turvasuunnitelmaan sekä marak-riskinarviointilomakkeeseen. Kokemuksellisuus on vahvasti läsnä koulutuksessa. Koulutuksessa tutustutaan lyhyesti myös väkivallan tekijän kohtaamisessa merkityksellisiin asioihin.

Koulutetut lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöt ovat valmistuttuaan osa Etelä – Savon alueen avainhenkilöverkostoa. He työskentelevät yksikössään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöinä.
Avainhenkilötyöskentely on suositeltua olla kirjattuna koulutuksen suorittaneiden toimenkuviin. Tarkoituksena on, että avainhenkilö vastaanottaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneita asiakkaita sekä voi toimia omassa yksikössään lähisuhdeväkivallan puheeksi oton kouluttajana.

 

Avainhenkilökoulutuksenrunko muodostuu

  • ennakkotehtävästä
  • neljästä koulutuspäivästä 4 x 4h
  • edellisten väliin sijoittuvista välitehtävistä (3)
  • lopputehtävästä.

 

Kevään 2024 koulutuspäivät ovat: 7.3., 27.3., 24.4. ja 15.5.
Koulutus toteutetaan etäopetuksena Teamsillä aina iltapäivisin, klo 12.00–16.00. Tarkemmat tiedot koulutusrungosta, päiväohjelmista yms. ilmoitetaan koulutukseen ilmoittautuneille lähempänä koulutuksen alkua.

Koulutukseen mahtuu mukaan 10 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 29.2.2024.

Eloisan työntekijät ilmoittautuvat OSS-järjestelmän kautta ja muut organisaatiot tämän linkin kautta:

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lisätietoja koulutuksesta:
Niina Harju,
niina.harju@etelasavonha.fi

Turvallisille raiteille -lähisuhdeväkivallan katkaisuohjelman koulutus              25.3. -20.8.2024!

Koulutuksessa perehdytään valtakunnalliseen Turvalliselle raiteille lähisuhdeväkivallan katkaisuohjelmaan sekä toteutetaan ohjelman mukainen yksilötyön asiakasprosessi.

Ohjelma on suunnattu lähisuhteessaan väkivaltaa käyttäneille sekä heille, jotka pelkäävät käyttävänsä lähisuhdeväkivaltaa. Ohjelmassa on keskeistä väkivallan tekijän oman motivaation herättäminen, väkivallan tunnistaminen ja vastuunotto, riksiarviointi, käytösmallien muuttaminen sekä muun verkoston liittäminen muutoksen tueksi. Ohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota väkivallan uhrin, lasten ja läheisten palveluohjauksen sekä riskien arviointiin.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Oikeusministeriön rahoittaman Nuoret aikuiset Turvallisille Raiteille-hankkeen kanssa. Hankkeella vahvistetaan nuoriin naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan ehkäisyä tukemalla nuoria miehiä väkivallattomuuteen. Koulutuksesta on varattu 10 paikkaa nuorten miesten (18–29 v) kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tämän kohderyhmän kanssa työskentelevät voivat toteuttaa asiakasprosessin etänä ja pääsevät mukaan kehittämään nuorten miesten kanssa toteutettavaa TR-ohjelmaa. Lisäksi koulutuksen jälkeen on mahdollista osallistua etänä toteutettavan Veturi-vertaistukiryhmän pilotointiin.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä, ajankohdista ja ilmoittaudu tästä linkistä!