Tuotamme koulutuspalveluita julkisille ja yksityisille organisaatioille. Meillä on vankka kokemus lähisuhdeväkivaltatyön kouluttamisesta sekä monitoimijaisten toimintamallien rakentamisesta. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa juuri kyseisen organisaation tarpeisiin sopivan koulutuskokonaisuuden.

Lähiaikoina järjestettävistä, kaikille avoimista koulutuksista löydät tietoa alapuolelta.

Pyydä tarjous valmiista koulutuspaketista tai kerro toiveesi, niin räätälöidään koulutus juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi!

Lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilökoulutus

Syksyn avainhenkilökoulutus 2024

Etelä – Savon alueella järjestetään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilökoulutuksia kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin.

Lähisuhdeväkivallan avainhenkilökoulutus antaa valmiudet lähisuhdeväkivallan puheeksi ottoon ja väkivallan kokijan hyvään ja turvalliseen kohtaamiseen. Koulutuksessa tutustutaan THL:n suodatin- ja kartoituslomakkeeseen, turvasuunnitelmaan sekä marak-riskinarviointilomakkeeseen. Kokemuksellisuus on vahvasti läsnä koulutuksessa. Koulutuksessa tutustutaan lyhyesti myös väkivallan tekijän kohtaamisessa merkityksellisiin asioihin.

Koulutetut lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöt ovat valmistuttuaan osa Etelä – Savon alueen avainhenkilöverkostoa. He työskentelevät yksikössään lähisuhdeväkivaltatyön avainhenkilöinä.
Avainhenkilötyöskentely on suositeltua olla kirjattuna koulutuksen suorittaneiden toimenkuviin. Tarkoituksena on, että avainhenkilö vastaanottaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneita asiakkaita sekä voi toimia omassa yksikössään lähisuhdeväkivallan puheeksi oton kouluttajana.

 

Avainhenkilökoulutuksenrunko muodostuu

  • ennakkotehtävästä
  • koulutuspäivistä
  • edellisten väliin sijoittuvista välitehtävistä (3)
  • lopputehtävästä.

 

Mikkelissä koulutuspäivät ovat:

11.9. 11.30-13.30, 16.10. 12:00-16:00, ja 6.11. 12:00-16:00

Koulutuspaikkoina Toimivat Mikkelin keskussairaalan ja Viola ry:n tilat.

 

Savonlinnassa koulutuspäivät ovat:

5.9, 3.10., 7.11. ja 12.12.

Koulutus on aina iltapäivisin klo 12-16. Koulutus paikkana toimii Savonlinnan keskussairaala.

 

Koulutukset päättää Hyvät käytännöt-seminaari, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Molempiin koulutuksiin pääsee mukaan 20 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.8.

Eloisan työntekijät ilmoittautuvat koulutukseen OSS-järjestelmän kautta ja muiden organisaatioiden toimijat tämän linkin kautta:

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA JA PYYDÄ ROHKEASTI LISÄTIETOJA!

Lisätietoja koulutuksesta:
Niina Harju,
niina.harju@etelasavonha.fi

Turvallisille raiteille -lähisuhdeväkivallan katkaisuohjelman koulutus              25.3. -20.8.2024!

Koulutuksessa perehdytään valtakunnalliseen Turvalliselle raiteille lähisuhdeväkivallan katkaisuohjelmaan sekä toteutetaan ohjelman mukainen yksilötyön asiakasprosessi.

Ohjelma on suunnattu lähisuhteessaan väkivaltaa käyttäneille sekä heille, jotka pelkäävät käyttävänsä lähisuhdeväkivaltaa. Ohjelmassa on keskeistä väkivallan tekijän oman motivaation herättäminen, väkivallan tunnistaminen ja vastuunotto, riksiarviointi, käytösmallien muuttaminen sekä muun verkoston liittäminen muutoksen tueksi. Ohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota väkivallan uhrin, lasten ja läheisten palveluohjauksen sekä riskien arviointiin.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Oikeusministeriön rahoittaman Nuoret aikuiset Turvallisille Raiteille-hankkeen kanssa. Hankkeella vahvistetaan nuoriin naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan ehkäisyä tukemalla nuoria miehiä väkivallattomuuteen. Koulutuksesta on varattu 10 paikkaa nuorten miesten (18–29 v) kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tämän kohderyhmän kanssa työskentelevät voivat toteuttaa asiakasprosessin etänä ja pääsevät mukaan kehittämään nuorten miesten kanssa toteutettavaa TR-ohjelmaa. Lisäksi koulutuksen jälkeen on mahdollista osallistua etänä toteutettavan Veturi-vertaistukiryhmän pilotointiin.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä, ajankohdista ja ilmoittaudu tästä linkistä!