Kuka huomaa mut?-hanke ja Ohjaamo Olkkari toteuttavat yhteistyössä Nuorten erotyöpajan verkossa vuoden 2021 alusta. Kuka huomaa mut?-hankkeen Sanna Poikonen ja Ohjaamo Olkkarin Niina Paakkunainen ovat käyneet Kasvatus- ja perheneuvonta – Kasper ry:n ja Yhden vanhemman perheiden liiton (YVPL) Venyvä-hankkeen toteuttamat Nuorten erotyöpajan ohjaajakoulutuksen sekä Nuorten verkkotyöpaja ohjaajakoulutuksen.

Nuorten erotyöpaja toimii vertaistuellisena työpajana 13-17-vuotiaille vanhempiensa eron kohdanneille nuorille. Työpajassa päästään yhdessä toisten eron kohdanneiden nuorten kanssa käymään läpi omaa erokokemustaan. Työpajassa pohditaan yhdessä myös sitä, kuinka muita vanhempiensa eron kohdanneita nuoria voisi tukea ja auttaa, ja kuinka heitä voisi auttaa käsittelemään omaa kokemustaan.

Työpajassa nuoren on mahdollista käsitellä omaa kokemustaan, saada vertaistukea, oppia uusia juttuja sekä pitää hauskaa.

Työpaja toteutetaan keskiviikkoisin klo 17.00-19.00 ajalla 27.1.-24.2.2021 Zoomissa. Jokaiselle työpajaan osallistuvalle lähetetään kotiin ennakkomateriaalipaketti. Paketti sisältää mm. välipaloja, herkkuja sekä työpajaan liittyviä tarvikkeita.

Työpaja huipentuu 13.3.2021 GalleriArin Anna-Katri Hännisen kanssa yhteistyössä toteutettavaan Tunnevalokuvatyöpajaan, jossa nuoret pääsevät perehtymään tunteiden ilmaisuun valokuvauksen keinoin. He pääsevät Tunnevalokuvaustyöpajassa tekemään nuorille ja nuorten kanssa työskentelyn tueksi suunniteltuja tunnekortteja, joissa käytetään heidän itsensä ottamia valokuvia.

Nuorten erotyöpaja sekä Tunnevalokuvatyöpajat ovat osallistujille maksuttomia ja osallistujat saavat näistä itselleen työtodistuksen.

Nuorten erotyöpajaan on hakuaika parhaillaan käynnissä ja hakemuksen pääset täyttämään 11.1.2021 mennessä osoitteessa https://pokka.kukunori.fi/viola/työpaja

Mikäli sinua mietityttää jokin Nuorten erotyöpajaan osallistumisen suhteen tai haluat työpajoista lisätietoja, olethan rohkeasti yhteydessä Niina Paakkunaiseen (040 359 8181 / niina.paakkunainen@essote.fi) tai Sanna Poikoseen (050 409 3483, minulla on myös whatsapp! / sanna.poikonen@violary.fi)