Ensi- ja turvakotien liiton chatit palvelevat poikkeusoloissa

arkisin klo 10-15 sekä

ma ja ke klo 17-19.

Chatit palvelevat valtakunnallisesti, ja niihin pääsee mm. Viola ry:n nettisivujen kautta, klikkaamalla Chat-ruutua näytön oikeassa alakulmassa. www.violary.fi

Apua väkivaltaan -chat
Keskustele väkivaltatyön ammattilaisten kanssa: voit kysyä heiltä esimerkiksi perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, omasta tilanteestasi, avun saamisesta tai läheistesi tilanteesta. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia, väkivallan kokijoita ja tekijöitä, väkivallalle altistuneita sekä huolestuneita läheisiä.
Ks. https://nettiturvakoti.fi/

Vauvaperheiden chat
Voit jutella kanssa kahden kesken vauvaperheen arkeen liittyvistä huolista ja haasteista, kuten jaksamisesta, pärjäämiseen liittyvästä huolesta tai yksinäisyydestä. Saat tukea myös vauvasi nukkumiseen ja  unirytmiin liittyvissä kysymyksissä. Chatissa päivystävät vauvatyön ammattilaiset.

Vauvaperhe ja päihteet -chat
Keskustele ammattilaisten kanssa: voit kysyä  esimerkiksi päihteiden käytön vaikutuksesta raskauteen tai vauvaan, omasta tilanteestasi tai avun saamisesta. Autamme kaikkia perheenjäseniä odotusaikana, vauvan jo synnyttyä sekä huolestuneita omaisia. Voit keskustella nimettömänäkin, oli huolesi pieni tai suuri.

Apua eroon -chat
Kahdenvälisissä chateissä voit pohtia omaan tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Keskustelussa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteeseen ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista. Auttajina eroauttamisen ammattilaiset.

Teemachatit: Kansainvälinen huoltoriita, kahden kulttuurin ero, lapsikaappaus ja sen uhka – chat: parillisten viikkojen keskiviikot klo 10-12 ja parittomien viikkojen keskiviikot kello 17-19 Vastaajina tilanteisiin perehtynyt työntekijä ja vapaaehtoinen vertaistukija.

Miesten aseman chat palvelee paikallisesti Essoten alueella arkisin klo 9-11. Chatiin pääsee Miesten aseman sivuilta klikkaamalla chat-ruutua näytön oikeassa alanurkassa. Miesten aseman chattiin voit ottaa yhteyttä missä tahansa mieltä painavassa asiassa. Koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa chatin kautta saat nopeasti apua ja tukea, kun pinna kiristyy tai tilanne aiheuttaa ahdistusta ja epätoivoa. Chatissa keskustelukumppaneinasi ovat Miesten aseman ammattilaiset Noora, Katriina ja Pasi. Ks. lisää www.miestenasema.fi