Kun lapsiperheessä tarvitaan apua ja tukea arkielämän hallintaan tai eroon liittyen.
ERO LAPSIPERHEESSÄ -TYÖ  /  MIESKAVERITOIMINTA  /  KOHTAAMISPAIKKA PERHETUPA


ERO LAPSIPERHEESSÄ -TYÖ

Ero lapsiperheessä -työ
Anne Meritie, p. 044 750 4555
Mika Ketonen, p. 050 561 4142
kahdenkodinlapset@letk.fi
Ero lapsiperheessä -esite


Tukea perheen erotilanteessa: ohjausta ja neuvontaa, yksilötapaamisia, perhetapaamisia, lasten eroryhmiä, isien ja äitien Vanhemman neuvo -eroryhmiä, eroneuvotilaisuuksia
Yhteistyötahoille: yhteistyötä, konsultointia ja koulutusta

ERO LAPSIPERHEESSÄ -työn tavoitteena on tarjota ennalta ehkäisevää tukea ja neuvontaa eroa pohtiville tai eronneille vanhemmille ja heidän lapsilleen.

Toiminnan tarkoituksena on minimoida lapsen menetyksiä erossa ja tukea molempien vanhempien vanhemmuuden jatkumista. Eroauttamistyöllä vahvistetaan sovinnollista yhteisvanhemmuutta parisuhteen päättyessä ja tuetaan lapsen turvallisen hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen säilymistä vanhempien erossa.

Eroauttamisen toimintamallissa tehdään yhteistyötä niiden äitiys- ja lastenneuvoloiden, päivähoidon ja oman organisaation eri työmuotojen kanssa, joihin eroperheillä on asiakkuus.

Ero lapsiperheessä  / Asiakastyö
Anne Meritie, p. 044 750 4555
Mika Ketonen, p. 050 561 4142
kahdenkodinlapset@letk.fi
Palvelukuvaus (Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset)
Auttaisiko puhuminen, kun ero askarruttaa mieltä esite
Kun parisuhteessa on pulmia tai ero askarruttaa mieltä – työntekijä tavattavissa Heinolan perhekeskuksessa -esite


AUTTAISIKO PUHUMINEN, KUN ERO ASKARRUTTAA MIELTÄ?

Kun ero askarruttaa mieltä, soita ja sovi tapaamisaika. Tarjoamme mahdollisuutta luottamuksellisiin keskusteluihin. Tapaamisiin voi tulla vanhempi yksin, vanhemmat yhdessä, tai vaikkapa koko perhe. Jos sinua huolestuttaa erityisesti lapsen tilanne vanhempien erotessa, voi myös lapsi (yli 5 v.) tulla tapaamaan omaa työntekijää. Lapsen kanssa työskentelyyn kuuluvat myös vanhempien tapaamiset. (ks. myös Ryhmät > Lasten eroryhmät).

Ero lapsiperheessä / Eroinfo-illat
Anne Meritie, p.044 750 4555  /  kahdenkodinlapset@letk.fi


Oletko eronnut tai eroamassa?

Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään alueen eropalveluista sekä lapsen tukemisesta erotilanteessa. Ilta tarjoaa tietoa erityisesti siitä, millaista apua ja tukea on saatavilla eron käsittelyyn – niin aikuisille, lapsille kuin nuorille.

Mukana keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin ovat Lahden seudun kriisikeskuksen, Perheasiainneuvottelukeskuksen, Miessakkien, Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Lahden ensi- ja turvakotiyhdistyksen Ero lapsiperheessä -työn työntekijät sekä Lahden Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry:n vapaaehtoiset.

TIlaisuus on maksuton, ja mukaan mahtuu max 30 osallistujaa. Iltaan on mahdollisuus osallistua anonyymisti. Ilmoittautumiset 31.10.2021 mennessä sähköpostitse kahdenkodinlapset@letk.fi. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-kutsu sähköpostiin ennen tilaisuuden alkua. Sähköpostiosoitteita ei säilytetä tai käytetä muihin tarkoituksiin.

TERVETULOA MUKAAN!

Ero lapsiperheessä / Ryhmät
Mika Ketonen, p. 050 561 4142
Anne Meritie, p. 044 750 4555
kahdenkodinlapset@letk.fi
Launeenkatu 8, 15100 Lahti


 


LASTEN ERORYHMÄ        Palvelukuvaus 

  • On tarkoitettu 7 – 10 -vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet.
  • Ryhmä kokoontuu viikoittain 6 kertaa, lasten ryhmän rinnalla kokoontuu vanhemmille Vanhemman neuvo -ryhmä.
  • Työskentelyssä on keskeistä aikuisten johdolla tapahtuva asioiden jakaminen samassa tilanteessa olevien lasten kanssa leikin, kertomusten ja toiminnallisten harjoitusten kautta.
  • Ryhmiin voi ilmoittautua jatkuvan ilmoittautumisen periaatteella.
  • Ks. esite syksyn 2021 Lasten erorymästä

VANHEMMAN NEUVO -vertaisryhmä        Palvelukuvaus

  • On ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä eropäätöksen tehneelle tai eronneelle vanhemmalle, jolla on alaikäisiä lapsia.
  • Ryhmä kokoontuu 6 kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa; ryhmässä käsitellään mm. yhteistyövanhemmuutta, lapsen selviytymistä erotilanteessa sekä perheen arkea eron jälkeen.
  • Ryhmään mahtuu 6 – 8 vanhempaa. Ennen ryhmän käynnistymistä järjestetään yksilöllinen alkutapaaminen ohjaajien kanssa. Puolisot tai ex-puolisot eivät voi osallistua samaan ryhmään.
  • Ryhmiin voi ilmoittautua jatkuvan ilmoittautumisen periaatteella, ryhmät käynnistyvät keväisin ja syksyisin.
  • Ryhmä on maksuton.
  • Ks. esite syksyn 2021 Vanhemman neuvo -ryhmästä 

 

Ilmoittaudu ryhmään

Ero lapsiperheessä / Koulutus 
Mika Ketonen, p. 050 561 4142
Anne Meritie, p. 044 750 4555
kahdenkodinlapset@letk.fi
Launeenkatu 8, 15100 Lahti


Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Yhteydenottopyyntösi käsitellään luottamuksellisesti. Yhteydenottopyynnöt luetaan arkena ja sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Kirjoita lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, jotta voimme olla yhteydessä. Puhelinumerosi voit kirjoittaa lisätietoja kohtaan. 

Yhteydenottolomake Ero lapsiperheessä -työ

Mistä on hyvä ero lapselle ja nuorelle tehty?

MIESKAVERITOIMINTA

Kysy lisää toiminnasta:
puh. 044 5000 604
Launeenkatu 8, 15100 Lahti
mieskaverit@letk.fi
www.mieskaverit.fi
www.facebook.com/Mieskaverit/
Mieskaveritoiminta -esite
Palvelukuvaus

Ohjeita mieskaverille
Ohjeita äidille


Mieskaveritoiminta® on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isään tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapselle turvallinen tapa tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Kavereina toimivat miehet ovat miehiä, jotka ovat motivoituneita viettämään aikaansa lasten ja nuorten kanssa sekä tukemaan heidän kasvuaan ja kehitystä.

Tavoitteena on, että toiminnassa mukana olevat lapset saavat elämäänsä uutta sisältöä ja näkökulmaa – samoin ne miehet, jotka tarjoavat vapaaehtoisesti pikkukavereilleen aikaansa ja tarmoansa.

Mieskaveritoiminta on alkanut pääkaupunkiseudulla v. 1992 Pienperheyhdistys ry:n kehittämänä toimintana. Vuonna 2011 Pienperheyhdistys käynnisti Pikkukaveria ei jätetä -projektin, jonka aikana Mieskaverit® -toimintamallia on suunnattu Tampereen, Turun ja Kuopion seudulle. V. 2016 toiminta alkoi Vaasassa ja Lahdessa.

Mieskaveritoimintaan pääsee mukaan osallistumalla kurssille (kesto n. 12 – 15 h)

Seuraava Mieskaverikurssi järjestetään keväällä v.2022. Kokoontumiset seuraavasti:

tiistai 25.1. klo 17:30 – 20:30

tiistai 1.2. klo 17:30 – 20:30

tiistai 8.2. klo 17:30 – 20:30

lauantai 19.2. klo 10:00 – 16:00

KOHTAAMISPAIKKA PERHETUPA

MIKÄ ON PERHETUPA?

Perhetupa on avoin kohtaamisen ja yhdessä toimimisen paikka kaikille vauva- ja lapsiperheille sekä heidän lähiverkostolleen.

Perheiden yhteisessä olohuoneessa voi tavata muita vanhempia ja lapsia, tuoda lapsen hoitoon tai toteuttaa omatoimista ryhmätoimintaa.

AVOIN PÄIVÄTOIMINTA  on avoinna maanantaisin klo 12 – 15 (tuttipiiri; alle 1 v. sekä vauvaa odottavat), tiistaisin  klo 9 – 13, keskiviikkoisin klo 9-13, torstaisin klo 9 – 13 (tuttipiiri; alle 1 v.) ja perjantaisin klo 9-13.

TILAPÄINEN LASTENHOITO (0-6-vuotiaille lapsille) sopimuksen mukaan Perhetuvan aukioloaikoina, ennakkoilmoittautuminen puhelimitse 044 3700 744, hinta 8 €/kerta (max 3 h)

TILOJEN VUOKRAUS

Perhetuvan tiloja voi vuokrata lasten syntymäpäiväjuhlia varten (hinta 50 €/kerta).
Tiloja voi myös vuokrata perheiden ryhmätoimintaan

 

Yhteystiedot
Perhetupa, p. 044 3700 744
perhetupa@letk.fi
Loviisankatu 14, katutaso
15100 Lahti

Esite: Kohtaamispaikka Perhetupa
Perhetupa Facebookissa

Esittelyvideo Perhetupa