Tuomas Enbusken äänikirjasarjan ”Enbusken hullun paperit” uusimmassa jaksossa haastatellaan lapsikohteisen seksuaalisen mieltymyksen omaavaa henkilöä. Haastattelussa Sakari (nimi muutettu) kertoo, kuinka toivoisi, että hyväksyntää saisi ihmisyys. Ihminen on paljon muutakin, kuin seksuaalinen mieltymys tai sen osa ja pedofiilina puhuttelu voi tuntua leimaavan lokeroivalta ja kapeakatseiselta. Sakari tuo haastattelussa esille, kuinka on itse päässyt tilanteeseen, jossa voi nykyään hyväksyä seksuaalisen mieltymyksensä. Hyväksyntä omasta seksuaalisesta mieltymyksestä toimiikin usein perustana muutokselle. Seksuaalista mieltymystä ei voida muuttaa, mutta mieltymyksen herättämien mahdollisten toimintayllykkeiden, käytöksen ja tunteiden hallintaa voidaan kehittää, esimerkiksi Seritatyön tuella. Sakari antaa tärkeän äänen vaietulle aiheelle, johon liittyy paljon tuomitsevia ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Sanoissa ja kuulemisessa on voimaa. Sanojen voimasta puhuttaessa on myös hyvä pysähtyä siihen, millaisia sanoja me käytämme ja miksi. Haastattelussa käytettyä lapsiporno-sanaa ei käytetä virallisesti, koska se antaa ilmiöstä väärän kuvan. Kysymys on laittomasta materiaalista, jossa lapsiin kohdistuu seksuaalisuutta loukkaavia väkivaltaisia tekoja.

Mikäli aihe kiinnostaa, suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös Seritatyön sivuilta löytyvään Ulla Konttilan teokseen Mielihalu ja järkiminä (linkki uutiseen kirjan julkaisusta). Kirjassa kuvataan seksuaaliterapeutin ja lapsikohteisen seksuaalisen mieltymyksen omaavan asiakkaan keskusteluja.

Seritatyössä autamme yli 15-vuotiaita henkilöitä kysymyksissä, jotka koskevat seksuaalisuuteen liittyviä rajoja. Huolta toisten tai omien seksuaalisten rajojen ylittämisestä voivat aiheuttaa esimerkiksi lapsikohteinen seksuaalinen kiinnostus. Apua voi saada myös tilanteessa, kun taustalla on seksuaaliväkivallan teko. Asetamme yhdessä sellaisia tavoitteita, jotka lisäävät itsetuntemusta, parantavat elämänlaatua ja tukevat rikoksetonta elämää. www.seritatyo.fi . Matalankynnyksen apua luottamuksellisesti ja maksutta tarjoavat myös Välitä!-seksuaaliväkivaltatyö Tampereella, sekä SeriE-hanke Helsingissä

Voit kuunnella Tuomas Enbusken Hullun paperit- Sakari pedofiili- kirjan ensimmäiset 5 minuuttia ilmaiseksi ilman Suplan jäsenyyttä. Koko kirjan (48 min) kuunteluun tarvitset Suplan jäsenyyden tai kokeilujakson. Linkki äänikirjaan: Enbusken hullun paperit – Sakari, pedofiili.