Ero lapsiperheessä – toiminta järjestää vertaistuellisia ryhmiä ja tilaisuuksia sekä lapsille, että aikuisille. Voit myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan tai pohtia tilannettasi yhdessä chat auttajan kanssa. Kevään ryhmät ovat päättymässä ja parhaillaan on haku käynnissä kesän ja tulevan syksyn ryhmiin. Haemme myös uusia vapaaehtoisia toimintaamme.

Kesäkuun toisella viikolla, ma 10.6. – pe 14.6. klo 10-15, toimii Nuorten kesätyöpaja. Työpajaan voivat hakea 12-17 vuotiaat nuoret, joiden vanhemmat ovat eronneet. Nuorten tehtävänä on viikon aikana yhdessä ammattilaisten kanssa kehittää välineitä, joiden avulla lapset ja nuoret voivat käsitellä vanhempien eroa. Työpaja sopii nuorille, jotka pitävät erilaisita luovista menetelmistä, viihtyvät ryhmässä, haluavat auttaa muita ja uskaltavat kertoa mielipiteensä. Työpajasta ei makseta palkkaa. Työpaikkaetuna tarjoamme päivittäisen aamupalan ja lounaan, leffaliput ja työtodistuksen. Nuorten työpaja on osa Yhden vanhemman perheiden liiton VeNyvä-hanketta ja järjestetään Oetk ry:n ja YVPL:n yhteistyössä. Ilmoittautumiset 24.5. mennessä markku.iso-heiko(at)yvpl.fi tai paikkaa voi kysyä myös soittamalla Markulle numeroon 0407540026.

Lasten erovertaisryhmä on tarkoitettu 10-12 vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Hyvä aika tulla ryhmään on, kun erosta on vähintään puoli vuotta ja lapsella on jo kokemusta eron jälkeisestä elämästä. Ryhmään otetaan 6 -8 lasta. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, joista ensimmäisessä (ti 3.9.) ja viimeisessä (ti 29.10.) tapaamisessa vanhemmat ovat mukana. Lastenryhmän kokoontumiset ovat tiistaisin 10.9. – 15.10. klo 17-19.

Vanhemman neuvo® – ryhmä on kahdeksan kertaa kokoontuva, ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä, jossa jokaiselle kerralle on etukäteen suunniteltu teema. Ryhmässä voi jakaa kokemuksia eron jälkeisestä vanhemmuudesta ja sen haasteista ja etsiä uusia toimintatapoja vanhempien väliseen yhteistyöhön. Ryhmään tulijat haastatellaan etukäteen. Samaan ryhmään voi tulla vain toinen vanhemmista. Syksyn aikana järjestetään kaksi ryhmää. Keskiviikkoisin 25.9. – 20.11. kokoontuvaan ryhmään voivat hakea kaikki eronneet, alaikäisten lasten vanhemmat.

Yhteistyössä Oulun seudun omaishoitajat ry:n kanssa järjestetään Vanhemman neuvo®- ryhmä, johon voivat hakea eropäätöksen tehneet/eronneet vanhemmat, joilla on alaikäinen erityislapsi. Ryhmä kokoontuu 2.9. – 2.12. pääsääntöisesti joka toinen maanantai klo 17.30 – 20.00. Poikkeuksena viikko 46, jolloin kokoontuminen on tiistaina 12.11.

Kerran kuukaudessa on avoinna vertaiskahvila äideille ja isille, jotka ovat eronneet tai miettivät mahdollista eroa. Kahvilan järjestävät vapaaehtoiset, itse eron kokeneet vanhemmat. Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei tarvitse lastenhoitoa. Kahvila on aiemmin tunnettu Neuvokahvilana, mutta siirtynemme käyttämään Erokahvila – nimeä, jolloin jo nimestä kuulee, millaisten asioiden jakamiseen paikka on tarkoitettu. Syyskaudella kahvilan osoite voi muuttua. Asiasta tiedotetaan kotisivuillamme, facebookissa ja muussa tiedotuksessamme. Kevään viimeinen Neuvokahvila on torstaina 23.5. klo 18-19.30. Paikka: Merikosken päiväkoti, Kytkintie 5. Jaamme kaikille osallistujille HopLop-lippuja.

Erokahvilaan etsitään uusia vapaaehtoisia, jotka voisivat mahdollisesti myöhemmin toimia myös erotukihenkilönä. Tehtäviin järjestetään kurssi, jonka aikatauluista sovitaan yhdessä toimintaan mukaan ilmoittautuneiden kanssa.

Uutena toimintana yhdessä MLL:n Perhepesien ja Oulun seurakuntayhtymän kanssa suunnitellaan perhetapaamisia tilanteisiin, joissa eron jälkeen lapset ja vanhemmat tarvitsevat paikan viettää yhdessä aikaa, mutta eivät tarvitse lakisääteisiä valvottuja tai tuettuja tapaamisia.

Apua eroon- chat päivystää maanantaisin klo 16-18, tiistaisin klo 10-12 ja klo 14-16, keskiviikkoisin klo 12-14 ja torstaisin klo 10-12. Chattiin ei tarvitse kirjautua vaan keskustelun voi aloittaa suoraan www.apuaeroon.fi sivun tai näiden kotisivujen alareunassa olevasta valikosta. Kesän päivystysvuoroista tiedotetaan www.apuaeroon.fi sivulla.

Lauantaina 3.8.2019 järjestämme yhteistyössä Oulun Tähtisirkuksen kanssa kaksi 2h mittaista sirkustyöpajaa perheille, jossa lapsen vanhemmat ovat eronneet. Perheet voivat sopia lapsen toiveet ja tarpeet huomioiden, ketkä aikuiset osallistuvat lapsen kanssa työpajaan. Jollekin lapselle on tärkeää saada kahdenkeskistä aikaa toisen vanhemman kanssa, toinen lapsi voi ilahtua eniten siitä, että näkee omien vanhemipien erosta huolimatta osallistuvan päivään yhdessä. Sirkuspajaan voi tulla myös yhdessä vanhemman ja tämän uuden kumppanin kanssa, jolloin voi mukavan tekemisen lomassa tutustua paremmin uusiin perheenjäseniin. Työpajassa ei käydä perheiden tilanteita tai perhesuhteita läpi vaan keskitytään yhteiseen tekemiseen Tähtisirkuksen ohjaajien johdolla.

Lisätietoja, lastenhoitovaraukset sekä ilmoittautumiset haastatteluihin ja ryhmiin:
Sirpa Huotari p. 040 159 1170 (myös WhatsApp)
tai sirpa.huotari(at)oetk.fi