Sosiaalityön opiskelija Piia Paattilampi Turun yliopistosta työstää pro gradu-tutkielmaa perheväkivallasta. Hän kerää vapaamuotoisia kirjoituksia äitien tuntemuksista ja kokemuksista liittyen omassa lapsuudessa koettuun väkivaltaan omaa äitiä kohtaan.

Ohessa avustavia kysymyksiä ja linkki vastauslomakkeeseen. Kirjoituksen voi antaa täysin anonyymisti, ja tekstin pituus sekä kerrontatyyli on vapaa.

Minkä ikäinen lapsi olit, kun sinulla oli kokemuksia väkivallan kanssa elämisestä? Millaista väkivaltaa huomasit isän tai muun mieshenkilön kohdistavan äitiisi (esim. fyysistä, henkistä, taloudellista) ja millä tavoin (esim. kuulit, näit jälkiä), miten toimit ja mitä tunsit? Miten kokemasi on vaikuttanut lapsuuteesi, aikuisuuteesi sekä äitiyteesi – esimerkiksi tunteisiin, ajatuksiin, toimintaan, valintoihin, vaikeuksiin, terveyteen?

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Osallistuminen tähän tutkimukseen tapahtuu tämän linkin kautta:

https://link.webropolsurveys.com/S/CBE7B1763E9D7ED6

Kirjoitukset säilytetään tietoturvallisesti ja tutkimuksessa huolehditaan siitä, ettei aineistosta ole mahdollista tunnistaa kirjoittajia. Aineistoa käytetään vain tässä tutkimuksessa ja se tuhotaan tutkimuksen loputtua. Jos sinulla on kysymyksiä, haluat muokata jälkikäteen tekstiäsi tai perua osallistumisesi, voit tehdä sen lähettämällä sähköpostia.

Kiitos osallistumisesta ja avusta tutkimuksen tekemisessä!

Piia Paattilammi, Turun yliopisto

pimama@utu.fi