Eronneille ja eroa pohtiville vanhemmille tarkoitettu vertaiskahvila aloitti keväällä 2015 Puusepänkadulla Neuvokahvila- nimellä. Viimeiset kaksi vuotta kahvila on toiminut Merikosken päiväkodilla. Syksyllä 2019 palaamme takaisin Myllytulliin,mutta uudella nimellä.

Neuvokahvila muuttuu EROKAHVILAksi ja toimii 29.8.2019 alkaen osoitteessa Puusepänkatu 4 A, 2.kerroksessa. Kahvilan perusidea ja tarkoitus säilyy ennallaan. Kahvila on tarkoitettu vertaistueksi niille vanhemmille, joita eroasiat mietityttävät. Ero on voinut toteutua jo useita vuosia sitten tai olla parhaillaan tapahtumassa. Kahvilaan voi tulla juttelemaan myös siinä vaiheessa, kun ero on käynyt ajatuksissa, mutta myös yhdessä pysyminen on vielä toiveissa. Erokahvilaan voi tulla ilman ilmoittautumista ja sitoutumista. Kahvilan toiminnasta vastaavat yhdistyksemme vapaaehtoistoimijat, jotka ovat itsekin eron kokeneita vanhempia. Keskustelun aiheet liittyvät eroon, lapsiin, vanhemmuuteen, omaan jaksamiseen, kaikenlaisiin tunteisiin ja ajatuksiin, sekä yhteiseen vanhemmuuteen. Vaikka ero päättää aikuisten välisen parisuhteen, vanhemmuussuhde säilyy.

Etsimme tällä hetkellä myös uusia vapaaehtoisia Erokahvilan- järjestämiseen ja mahdollisesti myöhemmin aloitettavaan erotukihenkilötoimintaan. Ensimmäinen kurssipäivä ma 26.8. klo 16-20 on yhteinen kaikille yhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille ja siinä perhedytään Oulun ensi- ja turvakoti ry:n toimintaan ja arvoihin, sekä vapaaehtoistoimintaan. Eroauttamisesta kiinnostuneille (itse eron kokeneille) on tämän lisäksi omaa työskentelyä eroteemaan liittyen. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä sirpa.huotari @ oetk.fi tai puh. 040 1591170.

Erokahvilassa löydät aina vertaistukea, sillä vapaaehtoistyöntekijät ovat myös itse eron kokeneita vanhempia.